Monday, August 29, 2011

KoRang memang AmerikA kalau.... Tapi MacAM sIAL KAlau....

Korang memang Amerika kalau...
boleh hafal lagu omputih dengan sekali dengar jer.
Tapi macam sial kalau...
satu ayat al-quran pun korang xmampu nak hafal sepanjang lu hidup.


                                                      Korang memang Amerika kalau....
 cakap awek bertudung tu belum tentu masuk syurga.
Tapi macam sial kalau...
korang sendiri  xpakai tudung dan rambut kaler2.


Korang memang Amerika kalau...
boleh keluar lepak dengan kawan2 sambil layan shisha.
Tapi macam sial kalau...
duit yang korang guna tu duit mak korang bagi untuk belajar.


Korang memang Amerika kalau...
cakap besar yang depan awek kononnyer koranglah hero si gadis-gadis.
Tapi macam sial kalau...
tengok kucing pon takut  korang cakap geli.
 
 
Korang memang Amerika kalau...
pakai pakaian yang berjenama dan mahal.
Tapi macam sial kalau...
seringgit pun susah nak derma kat tabung masjid.



Korang memang Amerika kalau...
 memiliki kereta pada usia yang muda.
Tapi macam sial kalau...
pinjam duit member pada hujung bulan.



Korang memang Amerika kalau...
dapat awek paling cun dan hot berbanding kawan-kawan yang laen.
Tapi macam sial kalau...
kene kontrol 100% hidup korang dek kerana sayang...


Korang memang Amerika kalau...
mampu untuk on9 24jam sehari tanpa tidur.
Tapi macam sial kalau...
tak ada masa walaupun 5 minit untuk solat 5 waktu sehari.
 
 

Wednesday, August 17, 2011

I Believe Lyrics

 

 

I Believe Lyrics

featuring Maher Zain

IRFAN MAKKI
When you’re searching for the light
And you see no hope in sight
Be sure and have no doubt
He’s always close to you
He’s the one who knows you best
He knows what’s in your heart
You’ll find your peace at last
If you just have faith in Him
You’re always in our hearts and minds
Your name is mentioned every day
I’ll follow you no matter what
My biggest wish is to see you one day

Chorus:
I believe
I believe
Do you believe, oh do you believe?

MAHER ZAIN
Coz I believe
In a man who used to be
So full of love and harmony
He fought for peace and liberty
And never would he hurt anything
He was a mercy for mankind
A teacher till the end of time
No creature could be compared to him
So full of light and blessings
You’re always in our hearts and minds
Your name is mentioned every day
I’ll follow you no matter what
If God wills we’ll meet one day

Chorus
If you lose your way
Believe in a better day
Trials will come
But surely they will fade away
If you just believe
What is plain to see
Just open your heart
And let His love flow through
I believe I believe, I believe I believe
And now I feel my heart is at peace

Chorus
I believe I believe, I believe I believe

Lyrics: Maher Zain, Bara Kherigi & Irfan Makki
Melody: Irfan Makki & Maher Zain
Arrangement: Maher Zain

p/s:lagu nie ada seorang kawan suruh gua dengar gua harap dia bace entry nie....

sucker blogger...



assalammualaikum bro and sis...minggu depan dah cuti raya tapi makin dekat dengan cuti makin bertambah tugasan,kuis,ujian dan lab report Fuhhh!! gua rase nak ponteng kelas terus balik kampung je hahahah...nak dijadikan cerita gua nie jenis burung hantu tak tidur malam so sambil2 study gua mesej dengan sorang awek nie dia nie member akak gua...so dia luahkan perasaan dia kt gua...dia nie blogger gak macam gua tapi just tulis untuk diri sendiri  dan kawan2 dia jer....dia megadu kat gua yang blogger sekarang kejar follower jer entry xbest pun...Yap!!!!blogger sekarang memang macam shitt!!serius gua cakap dorang lebih kejar follower daripada hasilkan entry yang bermutu..so xmustahilkan entry baru sekerat dua tapi follower dah beribu riban...ada antaranya entry berkisarkan kehidupan sendiri..peh!!!membosankan pastu nak orang follow blog dia macam haram.tapi gua xboleh salahkan luorang sebab maksud blog itu sendri dah merujuk kepada diari seharian luorangkan...ok gua ada tips sikit pada blogger2 yang buat entry macam nie...xsemestinye setiap hari hidup lu menarik untuk dikongsikan so lu kene pandai curi hati pembace dengan ayat2 yang lebih bersahaja n berjenaka ditambah sedikit info ia akan lebih menarik untuk dibaca...banyak contoh blog2 macam nie dan follower dorang memang ramai..see cara kene betul beb.Dan ada diantara dorang  dok sebok canag picture boyfriend masing2 kat blog...simpan2 la gambar2 tu semua karang bile dah kena sambar pakwe 2 baru nak menagis hahahah...kan lebih elok gambar2 peribadi 2 just disimpan untuk koleksi sendiri..2 belum masuk pic yang terdedah sini sane or berpeluk sakan...agaknyer luorang rase bangga kot bile orang laen tengok aksi gedik luorang 2 hahaha....luorang xrase penat ker menaip entry panjang2 tapi xada sorang pun bace?yap dorang just follow tapi belum tentu akan bace setiap entry yg ditaip...dan kepada gedik2 gurlz xpayah la nak taip entry kutuk sesama kaum sebab rebutkan boyfriend ye, memang gua cukup meyirap bile bace....entry jenis ape nie???suck giler....Ini just pendapat gua jer xtau la luorang macam manekan yang penting bagi gua ape yang cuba kita sampaikan mestilah ada isi dan bermutu dengan cara nie ilmu dan pegatahuan dapat dikongsikan bersama2.....bagi gua berbloging nie just untuk meluahkan perasan ape yang gua nampak ape yang gua alami dengan cara menaip...gua dapat berkongsi ilmu dengan orang lain dari sudut perspektif yang berbeza,entry gua pun suck juga n selalu dapat makian percuma huhuh tapi gua xkesah sebab hati mau kental beb..."I’m not a writer. I have no formal education in writing. In fact I nearly failed English in primary school! hahaha"....


Saturday, August 6, 2011

LeSSy SucK....

assalammualaikum...bosan sial malam2 minggu nie ape nak buat gua pn xtau la...ngah dok lepak memikirkan masa depan yang masih kabur nie (heheheh) gua terfikir untuk taip entry nie...sebelum nie gua ad terbuka 1 page nie minah nie serius cantik dan comel terjatuh hati la jap gua tgk mke dia hahahah...bila gua buka wall terdetik kat hati gua dia nie lessy ker?arghh!!!gua pedulik ape dia 2 sape xkacau idup gua pun lantak la lu nak buat ape pn ada gua kesah????gua sajer la intai2 picture dia mane la tau ada no telefon disertakan sekali alamat rumah ker??....hahahah ok yang nie gua gurau hee....bile tengok jer semua pic dia serius gua cakap macam "SIAL" la lu perempuan!!! dah la letak semua pic bogel 2 gua xkesah g yang lebih buat gua berapi bila semua pic bogel 2 bertudung...cara dia macam menghina agama sendiri...lu orang bayangkan kalau kaum laen tengok pic 2  semua mesti dorang akan terfikir yang islam nie indah khabar dari rupakan....ya yang lakukan nie semua adalah GADIS MELAYU betul2 memalukan....gua pun dengan selamba bagi ceramah pecuma jer kat minah 2 kat bawah nie antara perbualan keteorang:
dalam maki2 pun sebenarnyer gua kesian kat dia mungkin disebabkan lelaki durjana nie megubah seluruh hidup dia tapi bagi gua nie bukan jalan yang patut dia pilih kalau lu orang ditempat dia mesti korang akan traumakan..so harap2 dia sedar ape yg dia buat 2 salah dan kepada JANTAN2 SIAL kat luar sane dah2 la rosakan anak dara orang lu ada adik ada akak lu jage sebelom ape yang lu buat jadi kat family sendiri..........

Wednesday, August 3, 2011

maksiat mata.......

"
assalammualaikum hye dudes hari nie ramadhan yang ker 3 so maknenyer kite ad 27 hari lagi sebelum rayakan..bestnyer raya huhuhu...tapi bukan raya yang gua nak cerita sekarang...biasa la bila berpuasa bukan jer kita kena puasa dari makan dan minum tapi puasa pandangan,pemikiran,hati,mata dah banyak lagi....fuhh!!! lu orang bayangkan la penat gua berpuasa dari pagi ke petang tapi bila petang g bazar ramadhan hilang semua pahala gua beb ehh!!sial gak budak2 poli nie pegi bazar pun nak seksi2 ker???tergugat iman beb..tapi bagi gua semua 2 xmenggugat keimanan  makin menyirap ada tengok perempuan 2 semua...please la sis jangan seksa batin kite orang bulan2 puasa nie hee......





ada yang pakai tudung pun tapi baju ketat,berlengan pendek dan berkolar besar...kepada all gedik gurl sekalian lu ingat cantik jer macam 2???mungkin  korang akan terfikir dengan gaya dan cara pemakaian yang macam 2 korang akan nampak yakin dihadapan para lelaki...tapi sedar x yang sebenar nyer kite orang nie pandang korang xlebih daripada simbol "SEKS"(bagi segelintir lelaki)maksud gua korang akan jadi famous tapi bukan disebabkan akhlak,sopan santun ataupun keayuan korang tapi semata2 kerana bentuk tubuh korang yang sering menjadi santapan para lelaki....hahahah 2 ker keyakinan yang korang cakap tadi ish3!!!! sempit betol pemikiran perempuan sekarangkan hahahah.....



bagi mereka yang bertudung pula memang islam tidak menyekat untuk berfesyen, tapi tidak bermakna asalkan bertudung sudah memadai...disebabkan perkembangan pesat fesyen bertudung nie banyak name2 baru untuk fesyen bertudung telah dikeluarkan seperti Ariani,Ekin,Siti Nurhaliza,Yuna,Aida Radzwill,Bienda,Heliza,Hawa,Fareeda,Farah Adeeba,Pearl Haya,Wardina,Syria,Bawal,Arab dan Dubai...sumpah gua pun sebenarnya xtau pun ape gua senaraikan 2 hahahah...disebabkan itu diantara korang mesti akan terfikir “Tudung bagi wanita adalah labuh ke dada, jadi..labuh kat depan je la, setakat dada, belakang takpe kut kalau tak labuh?”dalam surah an-nur ayat 31 bermaksud "Dan hendaklah mereka menutupkan kain tudung ke paras dadanya"see terang2 ayat 2 menerangkan paras dada bukan bahagian dada lu fikir la sendiri yek....

  Surah Al-Ahzab, Ayat 59 Allah berfirman:


    يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُل لِّأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاء الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِن جَلَابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى 
  أَن يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَكَانَ اللَّهُ غَفُوراً رَّحِيماً

 “Hai Nabi, katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin: "Hendaklah mereka melabuhkan jilbabnya (bermaksud: baju gaun yang labuh, yang menutup kepala, muka dan dada) ke seluruh tubuh mereka." Yang demikian itu supaya mereka lebih mudah untuk dikenal, karena itu mereka tidak di ganggu. Dan Allah adalah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.”



kepada semua awek2 cun sebenarnya untuk nampak cantik xperlu mendedahkan setiap inci tubuh lu orang sebab sememangnyer wanita telah dicipta dengan sebaik-baik ciptaan cukup la dengan pakaian yang menutup aurat dan akhlak yang mulia 2 dah memang cantik bagi gua...gua rase gadis bertudung memang sweet gile n comel ditambah bercermin mata peh!!!memang test gua la hahahah....

                                                          contoh2 kesalahan dalam pemakaian







p/s:sebijik buah bila disampul akan cantik la luar dan dalamnya.....

Monday, August 1, 2011

PerLU kEr???

assalammualaikum haloooww how are u???fuhh!! gua cakap orang putih siak...heheheh......dah lame gua x update blog nie ramai dah tanye gua dah xberminat ker nak tulis blog sekarang? huhuhuh....sebenarnya bukan gua xnak tulis entry baru untuk blog gua cuma dalam kepale gua nie dah terlampau banyak idea sampai gua xtau nak tulis ape hahahah...power x ayat kalis gua????sekarang nie gua bz sikit la biasa la nak habiskan game angry bird...game 2 memang berhantu xtido malam dibuatnya hehehe....

sekarang gua ditahun akhir maknenyer sem lastlah untuk dapatkan diploma "jer"(klu ijazah bangga sikit nak cite heheh....) so gua dah jadi abang besar la kat sini hehe...nak dijadikan cerita hari 2 gua jumpa la budak2 junior sem 1 alo3...comey2 kecik jer rase nak pijak pun ada  hee...gua gurau jer..bile pandang jer muka gua dorang cakap peh!!!SCARYnyer.....huh!! nasib baek dia perempuan comel pulak 2 kalau x dah makan kasut saiz 10 dah...gua yang baek dan bakal imam muda nie dia cakap menakutkan xada mata kot dia...tapi betul gak ape yang dia cakap 2 sebab gua nie jarang2 nak senyum kat orang yang xkenal nie...




member gua cakap muka gua ganas sangat bile xsenyum so perlu ker senyum 2???mak gua penah membebel dulu "cuba senyum sikit kan manis 2"gua gelak jer dengar mak gua cakap macam 2...sebenarnya betul la ape mak gua cakap 2 bila kite senyum sebenarnya senyuman 2 seperti virus sebab ianya boleh menular ke orang laen...so lebih ceria kalau macam 2 kan..banyak sebab boleh membuatkan kite tersenyum contohnya jenaka,tanda kebahagiaan,tanda setuju dan sebagai tanda keyakinan... Nabi Muhammad s.a.w. pernah berkata bahawa "Senyum kepada saudaramu adalah sedekah".menurut kajian Semasa seseorang itu senyum, 16 otot muka digerakkan untuk membentuk senyuman manis malah merangsang pengeluaran endorphins (sejenis bahan kimia yang dihasilkan oleh otak untuk mengurangkan rasa sakit).




jadi kepada semua hensem boy and sweet gulz lu orang selalu2 la ringankan bibir 2 untuk senyum...pandai gua nasihat orang gua pun same dengan jer hahah....sebelum gua blah gua tinggalkan 1 pic untuk tontonan lu orang sweet gilerkan hahah.....