Thursday, October 11, 2012

MelaYuku MelaYu LAyu...

Assalammuaikum kawan2,wah!! bertambah cun dan hensem la korang baru buat treatment ke?hahah..ok gua gurau je...sorry kepada pegintip setia gua sebab dah lame x post entry baru dan gua berterima kasih kat lu orang sebab sudi singgah walaupun  blog gua nie  x cantik..gua sedar blog gua nie xada bunga2,hello kitty dan belon2 macam blog orang laen(mata ke atas tangan di bahu hahaha,,,,)di sebabkan gua sambung study sekarang so masa gua banyak di habiskan dengan buku je la padahal bukan gua bace pun buka je terus gua tido hahaha...ramai member gua tanya lu dah ada diploma nape nak ambik sijil lagi kenape x terus degree??gua ada terfikir juga macam 2 tapi xapa la x rugi pon cari ilmu tambahankan...kali nie gua nak story sikit pasal couple2 nie....

CINTA..satu ungkapan yang unik,sukar diterjemahkan melalui kata-kata,ia hadir tanpa diduga dan pergi tanpa di paksa..cukup unikkan rasa yang Allah ciptakan pada setiap insan yang ada di muka bumi nie.Bila cerita pasal CINTA terlampau luas makna cinta untuk kite taksirkan..Setiap manusia diciptakan dengan berpasang-pasangan so xpelik la kalau  adik2 yang berhingus pon sudah bercouple..bulan lepas adalah rekod kot bagi gua sebab boleh dikatakan kes buang bayi setiap hari keluar paper yang ada dalam surau,tepi tandas,dalam plastik,yang lagi hardcore turun dari banggunan 3 tingkat,hadoi mne letak kewarasan seorang manusia bila menjatuhkan maruah diri jauh hina dari binatang??.Gua xnak salahkan sesiapa dalam hal nie lelaki or perempuan same je bebal..


Setelah gua congak dah membuat kira2 kes pembuagan bayi nie kebanyakan pada bulan ogos dan september,,so gua dapat jangkakan diaorang buat projek kompon malam tahun baru,dan yang masih janin tu kompom malam 1 mei....Hahahah macam haram  x gua buat andaian tapi itu la hakikatnya bagi gua hari2  macam nie la banyaknya kaum hawa yang hilang dara..Kalau nak cakap kurangnye didikan agama gua rase macam terlebih je pulak sebab banyak gua tengok post2 kat fb lebih kepada islamik tapi perangai macam haram gak..memang x salah nak berdakwah melalui medium yang senang orang nak ikot tapi bagi gua baik kasi cuci hati sendiri la kawan baru orang laen boleh ikut ape yang cube lu sampikan..Camon gurlz kuatkan hati dan iman untuk tolak sebarang godaan ni..cinta sesuatu yang indah geng xterbukti dengan maruah diri..gua ambik cikit petikan kata2 Hilal asyraf apa2 cinta yang membawa kita ker neraka itu bukan cinta namenya...


So mane silap semua nie?malas gua nak cakap fikir la sendiri hahaha..ok gua nak buat pengakuan berani mati eklusif pada entry kali nie,gua rase kalau mak gua tau kompom kene libas kaw2 punyer hahahah...gua nak luorang nilai balik perangai remaja sekarang...serius gua pernah tidur kat rumah sewa student perempuan ,minah nie student universiti "AWAM" yang luorang bangga2kan sangat tu tapi bukan gua sorang je la...hahaha jangan tanye ape gua buat ape kat sane yang pasti gua masih teruna hahaha dan xbuat kerja2 keji tu,ada sebab2 yang gua xboleh cerita kat sini..so gua tye minah nie member2 dia x marah ke gua tumpang rumah dia dengan selamber dia jawab xpe diaorang dah bese,diaorang pon selalu bawak balik lelaki masuk rumah,,yang bestnyer 10 orang yang duduk dalam rumah tu tengok gua selumber je macam gua nie perempuan bukan lelaki...see nilai sendiri akhlak remaja kite sekarang...so gua xpelik la kalau diaorang buang bayi macam buang kotex tepi jalan...



Sabda Rasullulah s.a.w "umatku akan sentiasa baik selagi belum lahir anak zina di kalangan mereka.Jika anak zina sudah tersebar di kalangan mereka,maka aku bimbang Allah akan menimpa azab-Nya kepada mereka" hadis riwayat Imam Ahmad....So hindarilah zina sebab ia akan menimbulkan 3 kesan buruk didunia iaitu menghilangkan kegembiraan, kefakiran dan megurungkan umur dan 3 keburukan diakhirat ialah diazab,dihisab dan kekal di neraka...Gua harap entry gua kali nie boleh buka mata luorang tentang padah berzina..sedap sejam dua je baik maen futsal ke teng2 ke congkak ke ada faedah jugak hahaha...




Aku nampak kau
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka....





Tuesday, April 17, 2012

kau ilhamku.................






p/s:gua harap blh bahagiakan dia lebih dari diri gua sendiri...

Tuesday, March 6, 2012

sexual harassment 4 men..

Assalammuaikum..hye geng ape cerita lu orang?ada sihat ke? Huhuhuh...Dah lama xada entry baru ramai juga yang tertanya2 kenapa gua xpost entry baru...Ermmm...Sejak gua habis study gua megalami writer block so idea kering macam kemarau sekarang nie..(padahal malas nak menaip huhuh)..waktu bosan2 macam nie layan la pesbok jap tengok ape perkembagan member2 memang xdinafikan peranan pesbok nie memang kuat dalam kehidupan kitakan,kalau sehari xmegadap pesbok mengigil lutut macam xdapat pekene ais hahaha...So hari nie gua nak cerita sikit megenai pesbok huhuh...


Bile gua on9 je pesbok konfem la keluar semua post dan gambar2 kat wall gua...fuhh!! gua dah rase macam duduk kat London dah,mane xnyer kebanyakan gambar2 tu semua xmenutup aurat yang gua peliknyer ramai pulak lelaki yang komen gatal tol...Yang gua rase diaorang lebih bangang setiap pujian dan komen dibalas dengan ucapan terima kasih,TQ...xrasa ke diri korang 2 sebenarnya bodoh???tayang tubuh badan kat tempat awam macam 2 ape yang cube korang buktikan?nak bagi tau kat kitaorang ke saiz kopek lu bape?jangan salahkan lelaki kalau naik nafsu bila tengok gambar tu sebab lu sendiri x reti nak jage maruah diri..macam jadi satu kebanggaan pulak bile semua gambar yang di komen dengan kata2 pujian..padahal semua komen 2 hanya alasan untuk kaburi mate lu..


"Apakah agaknya sebab wanita ingin memakai seksi? Dengan skirt pendek, atau baju sendat dan nipis?" Alasan yang lu bagi senang je nak nampak cantik nak nampk hotz..haah betul la hotz sampi neraka ko hotz..hahaahaha,,,Pada sape lu nak tunjuk semua 2 pada lelaki?So kalau tunjuk kat lelaki boleh x kiteorang sentuh?Sedar x  tindakan korang memaparkan setiap inci tubuh korang merupakan ganguan seksual kepada lelaki...xterasa ker perbuatan korang 2 sebenarnya keji!!..Terlampau educated sangat ke korang sampai susah nak megikut bende yang wajib?Korang xkan rugi sedikit pon kalau menutup aurat malah dipandang mulia dikalagan masyarakat..





"Hai Nabi! Katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mu'min semua hendaklah mereka melabuhkan jilbab-jilbab mereka atas (muka-muka) mereka. Yang demikian itu lebih memastikan mereka agar dikenali (sebagai wanita Islam) supaya mereka tidak diganggu." (al-Ahzab: 59)


Gua pernah dengar sorang perempuan bercakap "Eleh dia pakai tudung pon bukan boleh masuk syurga mulut jahat juga"..xterfikir ke korang sedangkan dia yang bertudung pon belum tentu masuk syurga niekan pulak lu yang dedah sane dedah sini...menutup aurat adalah wajib jika diingkari berdosa..bayangkan pulak perempuan 2 x menutup aurat malah mulutnya jahat dia telah mendapat 2 dosa serentakan..fuhh!!berbakul2 dosa dapat beb...Nabi bersabda: Dua perkara yang sesiapa dapat perolehinya akan ditulis dirinya sebagai hamba yang bersyukur dan sabar, sesiapa yang gagal dalamnya, tidak akan ditulis sebagai orang bersyukur dan sabar. Iaitu sesiapa yang melihat tentang agamanya kepada mereka yang jauh lebih baik darinya, lalu ia berusaha mengikutinya, dan dalam hal keduniaan mereka melihat kepada orang-orang yang kurang darinya sehingga ia memuji Allah atas nikmat yang diperolehinya. (HR At-Tirmidzi) [2]



  Wanita yang sosial jadi rebutan untuk dipermainkan.
Tetapi, wanita yang solehah jadi rebutan untuk diperisterikan.




p/s:Gua malas membebel panjang nanti lu orang bosan pulak so kalau korang tergolong dalam gologan diatas pandai2 la fikir sendiri dah besoo xkan bebal lagi kot hahah...




Wednesday, February 22, 2012

rugby or soccer...


















p/s:first time gua injurd maen ragby minggu lepas..