Wednesday, November 30, 2011

SeKOlahKU..SYurGAkU,,,,

Gua pernah tanya sekali kat cikgu,
"Kenapa kami berada di sini..
kat sekolah ni?"

Cikgu jawab,"Kamu datang sini untuk belaja,
dan tugas kami disini adalah
untuk megajar kamu.."

"Sekolah tempat yang memberi kamu ilmu pegetahuan"
"Sebuah tempat yang mematangkan kamu...."
"Meyediakan segala kelengkapan yang kamu perlukan ..."
"...untuk memberi kamu masa depan yang cerah."
itulah pandangan setiap cikgu..
tapi apa yang gua fikir kat sekolah pulak?
Boring!Belajar tu Boring!,,
Tempat yang sama..
Pesekitaran yang sama..
Dan perhimpunan yang sama...
...selama lima tahun dalam usia muda yang paling berharga.

Kiteorang nie macam semut.
melakukan tugas yang sama setiap hari.
Kenapa gua tak boleh jadi macam orang dewasa?
Gua nak cari duit sendri dan beli bende yang gua suke!

Mak bapak gua tergelak besar bila gua beritahu ape yang gua fikirkan...
diorang cakap"kami sediakan tempat berlindung untuk kamu.."
"kami sediakan makanan untuk kamu."
"..supaya setiap peluang akan terbuka untuk kamu."
"bila sampai masanya kamu keluar mencari perkejaan.."
"..kami nak kamu mendapat tempat yang baik
di kalangan masyarakat yang KEJAM"

Bile gua fikir balik masa2 gembira yang gua lalui dengan semua kengkawan..
kat sekolah dulu,rasanye xde susah sangat kene belajar.
cikgu gua salu cakap yang kiteornag nie
sebenarnya bertuah menjadi student..

..dan diorang berharap dapat balik ke zaman persekolahan diorang semula
Kenapa?Kenapa diorang nak jadi macam
gua?...

persoalan 2 baru terjawab bile gua dah dewasa sekarang..
..kenapa diorang nak balik ke zaman sekolah sebab
kita sentiasa free,sentiasa muda dan sentiasa bertenaga
keseronokan itu hanya  akan dapat kita rasai bile zaman sekolah dulu...





p/s:bila dah bis stdy nie teringat plk zaman sekolah hahah...

Thursday, November 3, 2011

Jambu yang macho....

Sabtu lepas gua join game rugby jemputan UTHM sempena majlis konvo dorang..
yang bestnyer game kali nie memang berbeza sebab kiteorang
dapat 3 pasang jersi baru..hahahah memang teruja giler...
tapi sayang kalah final dapat no 2...kira ok la 2 kan..
so gua payung sikit baju baru dalam blog nie hahaha....



Tuesday, October 25, 2011

X MoNey X ciNTa,,,,,,,,

Assalammualaikum..bestnyer dapat bersantai kat kampung tanpa menghiraukan berjuta asgmnt yg kena buat.Dapatlah gua berehat dari terus memeningkan kepala nie.Panas hati memikirkan lab report yang macam sial nie,minggu lepas jer sorang dah kene maki dengan gua sebab buat keja macam sampah hahahah!!!takpa gua marah2 sayang jer tu huhuh....sory pada pegintip setia gua sebab dah lama xpost entry baru.terlampau banyak kerja sekarang dan maybe nie entry last bulan nie huhuh sebab gua nak exam dah..tergerak nak taip topik panas nie sebab makin ramai kaum hawa post kat pesbook isu nie..



Sebelum gua teruskan cite nie gua nak kaum hawa tarik nafas panjang2 dah cuba berfikir macam kami kaum adam berfikir ok relax2 jer ok kak kiah and mak bedah jangan marah2 bile bace entry gua nie...Betul ker perempuan zaman sekarang nie metalrealistik?mencari kemewahan sebagai penjamin masa depan?betul ke kekayaan menjamin masa depan?ok gua memang xsalahkan pemikiran perempuan kenapa dorang berfikir macam 2,sebab sejak dorang kecik dorang memang telah disogok dengan cara dan berfikir seperti itu.Ibubapak,cikgu malah pensyarah gua pon penah pesan kat kaum perempuan cari lelaki yang berada supaya terjamin masa depan." sekarang zaman sume pkai duit. lau x de duit, mampu ke para lelaki sara anak bini? sedap bape minit.. derita seumur idup".Sedap berapa minit??ok itu gua xpasti...heheh ok kita kembali pada tajuk asal,see memang masyarakat kita sejak azali telah menerapkan nilai2 "murni" dalam fikiran hawa sejak dorang kecik lagi.


Kebahagian dan kesejahteraan hidup bukan semata2 melibatkan kemewahan jer.Kenapa kamu kaum hawa membangkitkan isu ini?gua jarang dengar perempuan cakap"aku nak cari suami yang boleh membimbing aku kejalan redha allah di dunia dan akhirat" tapi yang salu gua dengar "aku nak kawin dengan orang kaya bukan anak dato pon xpa janji banyak duit".So kalau ko cakap macam nie semua laki xkan berani kawin sebab wet xcukup dan risau xdapat sara anak dara orang,duit boleh cari yang penting usaha..Allah ada cakap dia akn melimpahkan rezeki kepada orang yang telah berumahtangga..korang sendiri tau kebahagiaan xbergantung kepada kemewahan tapi bergantung kepada keserdahanaan.Macam mane kalau time kawin berharta, pastu muflis korang akan mintak fasakh? kalau susah sikit pun x dapat lalui, macam mane dengan 5-10 tahun akan datang???? kate pikir mse depan??

Serius gua cakap lelaki akan berfikir seribu kali sebelum dia buat keputusan untuk berumahtangga dan dia akan berusaha ops!! bukan usaha tapi extra usaha untuk bahagiakan family dia.Gua nak tanye korang lelaki mane xnak maju???cmon la bukan semua lelaki bernasib baik ada rumah mewah, kereta besar,rumah cantik,memang sekarang dah maju semua dah ada tapi xsemua pandai mcm kau cik limah oii!! kalau semua nak jadi arkitek,doktor,peguam sape nak kutip sampah kt rumah2 kalau xda dorang mesti rumah kita kotorkan...Allah lebih tau ape yg telah dia tentukan.so kalau korang x beri mereka peluang sape lagi yang nak beri?memang betul kita x boleh hidup bergantung dengan cinta tapi seorang perempuan baek akan sentiasa disamping suami dan bagi saport dalam masa yang sama..kita orang bukan macam perempuan xpandai belaja xpa xda duit xpa lepas SPM  boleh kawin banyak tanggungjaawb yang kiteorang kane pikul bukan hanya family malah ibu bapa,itu pon masih xdapat buka mata korang ker??.jangan cakap lelaki xmajukan diri...gua bagi contoh la ayah korang dulu xsemua kaya beb dengan susah payah dapat juga kita belajar kat menara gading..mungkin dia xmerasa kekayaan 2 masa muda tapi dia akan rase kesenagan 2 bila tua nanti.See Allah maha adil kalau dia x bagi kesenagan sekarang mugkin dia akan bagi nanti..dia nak uji kita  dengan kesusahan nak tengok sejauh mana perhubugan itu bila dalam kesusahan..

Korang cerita pasal masa depan korang akan terjamin bila berkahwin dengan orang yang kaya?korang pasti?boleh ker korang tau ape yang jadi 5 or 10 tahun akan datang?Semua yang terjadi telah ditetapkan,takdir 2 memang ketentuhan Allah kite xboleh ubah pon,so ubah pemikiran korang k..Allah berfirman,Dan kahwinkanlah orang-orang bujang (lelaki dan perempuan) dari kalangan kamu, dan orang-orang yang soleh dari hamba-hamba kamu, lelaki dan perempuan. Jika mereka miskin, Allah akan memberikan kekayaan kepada mereka dari limpah kurniaNya kerana Allah Maha Luas (rahmatNya dan limpah kurniaNya), lagi Maha Mengetahui. (An-Nur:32)...for my future wife saya xboleh janjikan ape2 untuk awak sekarang yang boleh saya janjikan kepercayaan dan kesetian sehingga tiba masanya...peh!! jiwang gile gua hahahah ok gua tambah iklan cikit nak panjangkan entry nie huahuahua... 




Thursday, September 29, 2011

Dialog minah bandar...


Assalamualaikum geng,lame tak menaip so gua luangkan mase untuk menaip entry terbaru hari nie.Baru-baru nie gua ada kenal seorang perempuan  dalam FB tak tau pulak yang dia nie budak satu poli  dan satu lorong dengan rumah sewa gua.Nak dijadikan cerita satu malam gua ada la chat2 dengan dia kat FB sajer jer bosan2 xada niat pon nak usha,dia nie junior gua.(junior???oh shitt not my taste hahaha ketawa dengan agkuhnyer).Dari perbualan yang ringan terus melarat-larat kebende laen,malam 2 gua berdebat besar dengan dia nasib la dia perempuan kalau x mau dah dapat kaki dengan gua disebabkan gua nie senior dia merangkap lelaki yang x suke merendahkan kaum yang lemah gua layankan jer la ape yang dia cakap walaupun hati nie dah berbulu habis sebab kena layan dia sambil tengok hantu bonceng hilang stim gua nak layan movie malam 2.

 Dia persoalkan bila  tiada hiburan  remaja akan ketinggalan dan membantutkan tumbesaran remaja kiranya setiap negara mesti kena ada mall,wayang dan shopping kompleks ke?bullshit!!ape jenis fikiran ko nie?seperti yang kita tau remaja adalah peyumbang terbesar kepada masalah sosial yang utama kepada negara kita dan hiburan adalah antara peyebab kepada masalah sosial remaja .Bagi gua untuk mendidik remaja kite perlu pupuk nilai2 murni dalam jiwa sejak mereka kecil dengan nilai kasih sayang dah didikan agama yang cukup tu lagi penting untuk membentuk salsiah dan jati diri dalam hidup remaja itu sendiri.

"Aku tak sosial aku tak nampak pon ape masalah hiburan kat situ",kita bukan hidup dalam GUA jangan hanya berfikir tentang diri sendiri.Woi minah bandar gua mugkin budak kampung yang lahir dan dibesarkan bawah pokok getah tapi gua rase mak gua xpenah ajar gua pentingkan diri sendiri,sebab adanya orang2 macam lu ramai la baby2 comel xsempat kenal pon mama dan papa dorang..

"Abes aku kena buat perhimpunan ??bangkang hiburan kat malaysia??baru tak dikire pentingkan diri??macam tuh??kita lahir2 jer memang dah ada hiburan so enjoy la.kau pon suka hiburankan"..Woi minah bandar memang la gua xtolak hiburan tapi biar la berpada2..lu cakap lu xsosial pandai jage diri tapi sedar x bila adanya permintaan gologan yang berfikiran macam lu nie makin banyak la pusat hiburan,karaoke dan macam2 lagi la.gua xcakap semua 2 salah tapi..semua 2 peyumbang pada masalah sosialkan...gua xrisaukan lu pon pegi mati la dengan ego lu tu tapi fikirkan adik-adik kecik lu 2 akan jadi budak baek ke dia besar nanti?Gua xsuruh lu sertai mana2 perhimpunan bangkang hiburan kat negara nie tapi lu boleh cuba mula dengan diri lu sendirikan susah ke?

"Kes maksiat tertinggi dekat johor berlaku dekat kawasan kampung contoh simpang renggam,so??orang kampung yang tak membangun sangat lagi teruk dari bandar salah hiburan ke budak2 kampung tuh sosial?salahnye ialah takda hiburan.takda aktiviti tak penah hapy dengan alam remaja tula wat benda2 bodoh na hepy tak nampak dunia luar".Woi minah bandar gua xcakap yg hiburan 2 punca utama masalah sosial gua ckp salah satu faktor masalah sosial..HAHAHA!!!nampak sangat yang lu nie bodohkan..kampung sekarang bukan macam dulu beb,macam2 ada mak gua cakap dok kampung pun internet dihujung jari(amboi maju mak gua sekarang heheh.)so kiteorang nie xterpinggir macam lu sangkakan.Internet pon salah satu hiburan gak an..budak bandar ke kampung jer same jer lu jangan nak cakap budak2 kampung xhiburan dan otak sempit.sebenarnya lu pun sedarkan akibat hiburan nie tapi lu still nak petahankan hujan lu yang bodoh 2.


"Ok now ko cakap dekat aku hapa aku boleh buat??ko bagi ar idea??suruh aku duduk dalam gua ke?so aku tak minta hiburan then masyarakat pun tak terpesong kau cakap dengan aku tak guna aku rakyat biasa manusia biasa,aku bukan PM".Hahahah tau pun lu bukan duduk dalam GUA sedar pun so lu kena berfikir megikut keadaan sekeliling dan bermasyarakat bukan hanya pendapat individu semata-mata.Memang kita xada pangkat dan x berkuasa tapi kita ada hak bersuara sebagai rakyat malaysia.Mungkin kita xdapat sedarkan semua masyarakat dan ubah apa-apa pun tapi dengan adanya gologan minoriti nie x mustahil suatu hari kita dapat membendung masalah sosial dinegara kita.

Gua sebenarnya  bukan nak berdebat sangat pon hal nie dengan minah bandar tapi gua nak dia buka mata dan sedar yang kita hidup di negara nie bermasyarakat jangan mementingkan diri sendiri je.kalau ape yang gua taip nie salah gua mintak sori gua pon ilmu x cukup sekadar memberi pandagan huahuahau....

Friday, September 23, 2011

THiS LoVE HAs KiLLing Me...

When we love someone, we already allow the heart to get  hurt...
 
If we love someone truly we have confirmed this heart to be hated...

When we are too missing truth, we have been ready to forget...

Although very painful but that fact of life and 
the lessons that we must endure everyone called beloved.

Saturday, September 10, 2011

Orang kata WANITA nie ibarat....

Orang kata WANITA nie ibarat bola sepak...
sebelum dapat kejar..
dah dapat sepak sesuka hati.



Orang kata WANITA nie macam bulu tangkis...
sebelum guna usap..
dah dapat pukul sampai lunyai.


Orang kata WANITA nie macam bola golf..
sebelum guna simpan..
dah dapat pukul kuat-kuat.


Orang kata WANITA nie macam bola tampar..
sebelum guna jaga..
dah dapat tampar selagi boleh.



Orang kata WANITA nie macam bola baling..
sebelum guna peluk..
dah dapat baling jauh-jauh.


.
Tapi bagi gua WANITA nie ibarat bola rugbi..
sebelum dapat kejar..
dah dapat peluk,jaga dan lindugi dari segala bahya





p/s:nape orang suka cakap player rugbi playboy aek?gua xpon hahahah...

Thursday, September 8, 2011

This is the real meaning of raya???

Assalammualaikum geng ape cerita raya korang best????sebenarnya gua malas nak cerita pasal hari raya nie sebab gua tahu luorang pun bosankan baca bende same jer bermula awal puasa sehingga ke hari raya boleh dikatakan setiap entry blogger2 berkesah tentang hari rayakan..See!! itu belum termasuk entry bullshitt! cerita pasal baju raya dia ada berapa tahun nie,apa kejadah dok canang baju raya hangpa kat blog nie!!!mungkin baju dia ada lebih labuci kot tahun nie hahahah!.Come on la geng!! raya bukan semata-mata tentang meraihkan kemenagan selepas kita berpenat lelah berpuasa selama sebulan..


                 
Bagi segelintir masyarakat kita sekarang hari raya adalah hari yang perlu diraihkan dengan penuh meriah tanpa memikirkan erti raya itu sebenarnya adakalanya sehingga berlebih-lebihan sehinga terjadi pembaziran..gua pun pelik kadang2 bila tengok makcik-makcik pegi kedai baju borong semua kain yang ada,dalam hati gua amboi anak makcik nie beso macam gergasi ker sampai beli kain bermeter-meter dasyat!! hahahah.Amalan membazir ini amat dilarang Allah hingga orang yang membazir itu disamakan dengan saudara syaitan. Firman Allah yang bermaksud: "Sesungguhnya orang yang membazir itu adalah saudara-saudara syaitan dan syaitan itu adalah sangat ingkar kepada Tuhannya" (Surah al-Isra', ayat 27)..





Paling gua sedih sepanjang bulan syawal nie kita dihidangkan dengan pelbagai hiburan seperti konsert,movie dan drama berkaitan hari raya mana perginya rancagan yang berunsurkan keislaman yang disajikan ketika bulan ramaddan  dulu?lu orang boleh tengok masa puasa artis2 nie sebok buat amal kebajikan,tutup aurat segala tapi bila raya semua terdedah siap bergelek sakan bila meyanyi fuck off!! ibarat macam bulan puasa nie kita kena jaga setiap pelakuan kita tapi bila dah raya kita bebas lakukan ape saje...so kalau macam 2 tak ada beza kita nie dengan setankan???hahahah...Gua nak tekankan yang pentingnya rancagan2 yang berunsur keislaman ini untuk memupuk kesedaran masyarakat terutamanya remaja tehadap islam itu sendri...Yang gua tak boleh bla bila setiap drama yang disiarkan mesti nak sedih2 nak nagis2 dah kurang idea ke pengarah kat Malaysia nie sedangkan terdapat firman Allah yg menyatakan hari raya berupakan hari kesyukuran di atas nikmat yang telah diberikan serta kita disuruh bertakbir membesarkan Allah di atas tanda kejayaan dan kegembiraan selepas sebulan berpuasa...


Sebagai umat islam kita haruslah menghidupkan hari raya itu dengan takbir dan tahmid memuji kebesaran ilahi tanda kesyukuran atas segala limpah kurnia yang telah diberikan kepada kita.kita juga digalakan bermaaf-maafan serta ziarah menziarahi bagi megeratkan silaturahim.Ini diterangkan di dalam Al-Quran dan juga di dalam hadis Rasulullah s.a.w. Firman Allah s.w.t bermaksud dan supaya kamu cukupkan bilangan puasa sebulan Ramadhan dan supaya kamu membesarkan Allah dengan Takbir dan Tahmid kerana kamu telah mendapat petunjukNya dan supaya kamu bersyukur.Daripada hadis pula sebagaimana Sabda Rasulullah s.a.w. diriwayatkan oleh Abu Hurairah r.a.Maksudnya Hiasilah Hari Raya kamu dengan Takbir dan Tahmid.Di dalam hadis yang lain Rasulullah s.a.w. bersabda daripada Anas r.a.Maksudnya: Hiasilah kedua-dua Hari Raya kamu iaitu Hari Raya Puasa dan juga Hari Raya Korban dengan Takbir, Tahmid dan Taqdis.


So itu just pandagan gua jer tak ada kaitan or ditujukan pada sapa-sapa,sebagai manusia kita diberi akal dan fikiran untuk menilai sesuatu itu baik atau buruk so pandai2 luorang la nak gunakanya macam mana samaada nak tergolong dalam gologan bijak pandai ataupun  golongan bebal yang makin ramai diluar sane hahahahah!!!.......adios..



Sunday, September 4, 2011

HaTI iNi...

Taman hati yang telah lama dibujurkan itu
jangan ada sesiapa yang cuba menyapunya.
biarkan...biarkan daun-daun kering itu
pasrah menanggulangi panas mentari dan debuan kelam,
mana tahu ia bisa jadi baja
untuk pohon-pohon kembang lain tegak subur
kemudian,wajib pula tegar menunggu keputusan takdir.


Taman hati yang indah berseri itu,
Tidak tercapai bak langit nan biru,
kiranya bunga liar ini menumpang teduh,
Adakah akan dianggap penceroboh??...
Jika kehadiranku tidak disenagi,biarlah ku layu terbiar menyepi,
mungkin waktunya ku undur diri,Tempatku bukan disini....


Taman hati itu semakin berseri,
Bunga nan satu kembang mewangi,
namun kehadiranya seolah membunuh,
siapakah rumput untuk tumpang berlabuh...?
tatkala pohon berduri melingkar merapati,
Matinya sang rumput tiada peduli,
namun lupakah kau..???
Taman tak berlalang adalah taman yang gersang.


Taman hati yang dulunya berseru dikelilingi bunga mewangi,
kini semakin kering,semakin layu,semakin mati....
Tiada gunanya mentari bersinar jika duri berhutan
Tiada gunanya air mengalir jika rumput mengemis,
Dan apabila bah melanda,rosaklah segalanya...
Namun mungkinkah pelangi berseri di sebalik gunung yang sunyi?






Monday, August 29, 2011

KoRang memang AmerikA kalau.... Tapi MacAM sIAL KAlau....

Korang memang Amerika kalau...
boleh hafal lagu omputih dengan sekali dengar jer.
Tapi macam sial kalau...
satu ayat al-quran pun korang xmampu nak hafal sepanjang lu hidup.


                                                      Korang memang Amerika kalau....
 cakap awek bertudung tu belum tentu masuk syurga.
Tapi macam sial kalau...
korang sendiri  xpakai tudung dan rambut kaler2.


Korang memang Amerika kalau...
boleh keluar lepak dengan kawan2 sambil layan shisha.
Tapi macam sial kalau...
duit yang korang guna tu duit mak korang bagi untuk belajar.


Korang memang Amerika kalau...
cakap besar yang depan awek kononnyer koranglah hero si gadis-gadis.
Tapi macam sial kalau...
tengok kucing pon takut  korang cakap geli.
 
 
Korang memang Amerika kalau...
pakai pakaian yang berjenama dan mahal.
Tapi macam sial kalau...
seringgit pun susah nak derma kat tabung masjid.



Korang memang Amerika kalau...
 memiliki kereta pada usia yang muda.
Tapi macam sial kalau...
pinjam duit member pada hujung bulan.



Korang memang Amerika kalau...
dapat awek paling cun dan hot berbanding kawan-kawan yang laen.
Tapi macam sial kalau...
kene kontrol 100% hidup korang dek kerana sayang...


Korang memang Amerika kalau...
mampu untuk on9 24jam sehari tanpa tidur.
Tapi macam sial kalau...
tak ada masa walaupun 5 minit untuk solat 5 waktu sehari.
 
 

Wednesday, August 17, 2011

I Believe Lyrics

 

 

I Believe Lyrics

featuring Maher Zain

IRFAN MAKKI
When you’re searching for the light
And you see no hope in sight
Be sure and have no doubt
He’s always close to you
He’s the one who knows you best
He knows what’s in your heart
You’ll find your peace at last
If you just have faith in Him
You’re always in our hearts and minds
Your name is mentioned every day
I’ll follow you no matter what
My biggest wish is to see you one day

Chorus:
I believe
I believe
Do you believe, oh do you believe?

MAHER ZAIN
Coz I believe
In a man who used to be
So full of love and harmony
He fought for peace and liberty
And never would he hurt anything
He was a mercy for mankind
A teacher till the end of time
No creature could be compared to him
So full of light and blessings
You’re always in our hearts and minds
Your name is mentioned every day
I’ll follow you no matter what
If God wills we’ll meet one day

Chorus
If you lose your way
Believe in a better day
Trials will come
But surely they will fade away
If you just believe
What is plain to see
Just open your heart
And let His love flow through
I believe I believe, I believe I believe
And now I feel my heart is at peace

Chorus
I believe I believe, I believe I believe

Lyrics: Maher Zain, Bara Kherigi & Irfan Makki
Melody: Irfan Makki & Maher Zain
Arrangement: Maher Zain

p/s:lagu nie ada seorang kawan suruh gua dengar gua harap dia bace entry nie....

sucker blogger...



assalammualaikum bro and sis...minggu depan dah cuti raya tapi makin dekat dengan cuti makin bertambah tugasan,kuis,ujian dan lab report Fuhhh!! gua rase nak ponteng kelas terus balik kampung je hahahah...nak dijadikan cerita gua nie jenis burung hantu tak tidur malam so sambil2 study gua mesej dengan sorang awek nie dia nie member akak gua...so dia luahkan perasaan dia kt gua...dia nie blogger gak macam gua tapi just tulis untuk diri sendiri  dan kawan2 dia jer....dia megadu kat gua yang blogger sekarang kejar follower jer entry xbest pun...Yap!!!!blogger sekarang memang macam shitt!!serius gua cakap dorang lebih kejar follower daripada hasilkan entry yang bermutu..so xmustahilkan entry baru sekerat dua tapi follower dah beribu riban...ada antaranya entry berkisarkan kehidupan sendiri..peh!!!membosankan pastu nak orang follow blog dia macam haram.tapi gua xboleh salahkan luorang sebab maksud blog itu sendri dah merujuk kepada diari seharian luorangkan...ok gua ada tips sikit pada blogger2 yang buat entry macam nie...xsemestinye setiap hari hidup lu menarik untuk dikongsikan so lu kene pandai curi hati pembace dengan ayat2 yang lebih bersahaja n berjenaka ditambah sedikit info ia akan lebih menarik untuk dibaca...banyak contoh blog2 macam nie dan follower dorang memang ramai..see cara kene betul beb.Dan ada diantara dorang  dok sebok canag picture boyfriend masing2 kat blog...simpan2 la gambar2 tu semua karang bile dah kena sambar pakwe 2 baru nak menagis hahahah...kan lebih elok gambar2 peribadi 2 just disimpan untuk koleksi sendiri..2 belum masuk pic yang terdedah sini sane or berpeluk sakan...agaknyer luorang rase bangga kot bile orang laen tengok aksi gedik luorang 2 hahaha....luorang xrase penat ker menaip entry panjang2 tapi xada sorang pun bace?yap dorang just follow tapi belum tentu akan bace setiap entry yg ditaip...dan kepada gedik2 gurlz xpayah la nak taip entry kutuk sesama kaum sebab rebutkan boyfriend ye, memang gua cukup meyirap bile bace....entry jenis ape nie???suck giler....Ini just pendapat gua jer xtau la luorang macam manekan yang penting bagi gua ape yang cuba kita sampaikan mestilah ada isi dan bermutu dengan cara nie ilmu dan pegatahuan dapat dikongsikan bersama2.....bagi gua berbloging nie just untuk meluahkan perasan ape yang gua nampak ape yang gua alami dengan cara menaip...gua dapat berkongsi ilmu dengan orang lain dari sudut perspektif yang berbeza,entry gua pun suck juga n selalu dapat makian percuma huhuh tapi gua xkesah sebab hati mau kental beb..."I’m not a writer. I have no formal education in writing. In fact I nearly failed English in primary school! hahaha"....


Saturday, August 6, 2011

LeSSy SucK....

assalammualaikum...bosan sial malam2 minggu nie ape nak buat gua pn xtau la...ngah dok lepak memikirkan masa depan yang masih kabur nie (heheheh) gua terfikir untuk taip entry nie...sebelum nie gua ad terbuka 1 page nie minah nie serius cantik dan comel terjatuh hati la jap gua tgk mke dia hahahah...bila gua buka wall terdetik kat hati gua dia nie lessy ker?arghh!!!gua pedulik ape dia 2 sape xkacau idup gua pun lantak la lu nak buat ape pn ada gua kesah????gua sajer la intai2 picture dia mane la tau ada no telefon disertakan sekali alamat rumah ker??....hahahah ok yang nie gua gurau hee....bile tengok jer semua pic dia serius gua cakap macam "SIAL" la lu perempuan!!! dah la letak semua pic bogel 2 gua xkesah g yang lebih buat gua berapi bila semua pic bogel 2 bertudung...cara dia macam menghina agama sendiri...lu orang bayangkan kalau kaum laen tengok pic 2  semua mesti dorang akan terfikir yang islam nie indah khabar dari rupakan....ya yang lakukan nie semua adalah GADIS MELAYU betul2 memalukan....gua pun dengan selamba bagi ceramah pecuma jer kat minah 2 kat bawah nie antara perbualan keteorang:
dalam maki2 pun sebenarnyer gua kesian kat dia mungkin disebabkan lelaki durjana nie megubah seluruh hidup dia tapi bagi gua nie bukan jalan yang patut dia pilih kalau lu orang ditempat dia mesti korang akan traumakan..so harap2 dia sedar ape yg dia buat 2 salah dan kepada JANTAN2 SIAL kat luar sane dah2 la rosakan anak dara orang lu ada adik ada akak lu jage sebelom ape yang lu buat jadi kat family sendiri..........

Wednesday, August 3, 2011

maksiat mata.......

"
assalammualaikum hye dudes hari nie ramadhan yang ker 3 so maknenyer kite ad 27 hari lagi sebelum rayakan..bestnyer raya huhuhu...tapi bukan raya yang gua nak cerita sekarang...biasa la bila berpuasa bukan jer kita kena puasa dari makan dan minum tapi puasa pandangan,pemikiran,hati,mata dah banyak lagi....fuhh!!! lu orang bayangkan la penat gua berpuasa dari pagi ke petang tapi bila petang g bazar ramadhan hilang semua pahala gua beb ehh!!sial gak budak2 poli nie pegi bazar pun nak seksi2 ker???tergugat iman beb..tapi bagi gua semua 2 xmenggugat keimanan  makin menyirap ada tengok perempuan 2 semua...please la sis jangan seksa batin kite orang bulan2 puasa nie hee......





ada yang pakai tudung pun tapi baju ketat,berlengan pendek dan berkolar besar...kepada all gedik gurl sekalian lu ingat cantik jer macam 2???mungkin  korang akan terfikir dengan gaya dan cara pemakaian yang macam 2 korang akan nampak yakin dihadapan para lelaki...tapi sedar x yang sebenar nyer kite orang nie pandang korang xlebih daripada simbol "SEKS"(bagi segelintir lelaki)maksud gua korang akan jadi famous tapi bukan disebabkan akhlak,sopan santun ataupun keayuan korang tapi semata2 kerana bentuk tubuh korang yang sering menjadi santapan para lelaki....hahahah 2 ker keyakinan yang korang cakap tadi ish3!!!! sempit betol pemikiran perempuan sekarangkan hahahah.....



bagi mereka yang bertudung pula memang islam tidak menyekat untuk berfesyen, tapi tidak bermakna asalkan bertudung sudah memadai...disebabkan perkembangan pesat fesyen bertudung nie banyak name2 baru untuk fesyen bertudung telah dikeluarkan seperti Ariani,Ekin,Siti Nurhaliza,Yuna,Aida Radzwill,Bienda,Heliza,Hawa,Fareeda,Farah Adeeba,Pearl Haya,Wardina,Syria,Bawal,Arab dan Dubai...sumpah gua pun sebenarnya xtau pun ape gua senaraikan 2 hahahah...disebabkan itu diantara korang mesti akan terfikir “Tudung bagi wanita adalah labuh ke dada, jadi..labuh kat depan je la, setakat dada, belakang takpe kut kalau tak labuh?”dalam surah an-nur ayat 31 bermaksud "Dan hendaklah mereka menutupkan kain tudung ke paras dadanya"see terang2 ayat 2 menerangkan paras dada bukan bahagian dada lu fikir la sendiri yek....

  Surah Al-Ahzab, Ayat 59 Allah berfirman:


    يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُل لِّأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاء الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِن جَلَابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى 
  أَن يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَكَانَ اللَّهُ غَفُوراً رَّحِيماً

 “Hai Nabi, katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin: "Hendaklah mereka melabuhkan jilbabnya (bermaksud: baju gaun yang labuh, yang menutup kepala, muka dan dada) ke seluruh tubuh mereka." Yang demikian itu supaya mereka lebih mudah untuk dikenal, karena itu mereka tidak di ganggu. Dan Allah adalah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.”



kepada semua awek2 cun sebenarnya untuk nampak cantik xperlu mendedahkan setiap inci tubuh lu orang sebab sememangnyer wanita telah dicipta dengan sebaik-baik ciptaan cukup la dengan pakaian yang menutup aurat dan akhlak yang mulia 2 dah memang cantik bagi gua...gua rase gadis bertudung memang sweet gile n comel ditambah bercermin mata peh!!!memang test gua la hahahah....

                                                          contoh2 kesalahan dalam pemakaian







p/s:sebijik buah bila disampul akan cantik la luar dan dalamnya.....

Monday, August 1, 2011

PerLU kEr???

assalammualaikum haloooww how are u???fuhh!! gua cakap orang putih siak...heheheh......dah lame gua x update blog nie ramai dah tanye gua dah xberminat ker nak tulis blog sekarang? huhuhuh....sebenarnya bukan gua xnak tulis entry baru untuk blog gua cuma dalam kepale gua nie dah terlampau banyak idea sampai gua xtau nak tulis ape hahahah...power x ayat kalis gua????sekarang nie gua bz sikit la biasa la nak habiskan game angry bird...game 2 memang berhantu xtido malam dibuatnya hehehe....

sekarang gua ditahun akhir maknenyer sem lastlah untuk dapatkan diploma "jer"(klu ijazah bangga sikit nak cite heheh....) so gua dah jadi abang besar la kat sini hehe...nak dijadikan cerita hari 2 gua jumpa la budak2 junior sem 1 alo3...comey2 kecik jer rase nak pijak pun ada  hee...gua gurau jer..bile pandang jer muka gua dorang cakap peh!!!SCARYnyer.....huh!! nasib baek dia perempuan comel pulak 2 kalau x dah makan kasut saiz 10 dah...gua yang baek dan bakal imam muda nie dia cakap menakutkan xada mata kot dia...tapi betul gak ape yang dia cakap 2 sebab gua nie jarang2 nak senyum kat orang yang xkenal nie...




member gua cakap muka gua ganas sangat bile xsenyum so perlu ker senyum 2???mak gua penah membebel dulu "cuba senyum sikit kan manis 2"gua gelak jer dengar mak gua cakap macam 2...sebenarnya betul la ape mak gua cakap 2 bila kite senyum sebenarnya senyuman 2 seperti virus sebab ianya boleh menular ke orang laen...so lebih ceria kalau macam 2 kan..banyak sebab boleh membuatkan kite tersenyum contohnya jenaka,tanda kebahagiaan,tanda setuju dan sebagai tanda keyakinan... Nabi Muhammad s.a.w. pernah berkata bahawa "Senyum kepada saudaramu adalah sedekah".menurut kajian Semasa seseorang itu senyum, 16 otot muka digerakkan untuk membentuk senyuman manis malah merangsang pengeluaran endorphins (sejenis bahan kimia yang dihasilkan oleh otak untuk mengurangkan rasa sakit).




jadi kepada semua hensem boy and sweet gulz lu orang selalu2 la ringankan bibir 2 untuk senyum...pandai gua nasihat orang gua pun same dengan jer hahah....sebelum gua blah gua tinggalkan 1 pic untuk tontonan lu orang sweet gilerkan hahah.....

Thursday, June 23, 2011

love u dad.........

Assalammualaikum halooo2.......sempena hari bapa nie gua nak story cikit la pasal hari bapa..sebenarnya gua xda idea nak tulis ape pasal hari bapa nie dan disebabkan itu gua ambik masa yang lama untuk tulis entry ini..xada apa yang istemewa pasal hari bapa pada gua sebab abah gua dah lama xada.kalau nak diingatkan balik orang yang paling merana mase 2 gua kot tapi mungkin sebab gua baru umur 11 tahun masih budak xtau menilai satu pemergian....abah gua sakit sejak gua tadika mase 2 dia lumpuh separuh badan dan  gua la yang jage dia sampai gua seminggu sekolah 2 hari jer sebab nak jage abah gua...pegi mati dengan surat amaran yang bebakul2 gua dapat siap cikgu datang uma tapi gua tetap cool jer.........heheh macam la bapak gua ada share dengan sekolah 2 kan.....

 Bila di kenang balik kalau la boleh gua putar balik masa gua nak jaga abah gua baek2 gua nk mintak maaf atas semua dosa2 gua tapi luorang pun taukan semua 2 mustahil...kali terakhir gua jumpa dia kat wad icu hospital KL gua xmampu cakap ape2 mase 2 gua tengok keadaan dia gua megalirkan air mata 2 gua salam cium tangan dia..dia megalirkan air mata gua xsempat minta ampun kat dia sampai sekarang gua meyesal giler..tapi nak buat macam manekan semuanya takdir.........

Gua ada kenal sorang brader nie muke ganas ape jer yang dia x buat permpuan,arak ganja semua dia maen tapi gua xkesah campur dengan dia sebab gua tau dia macam mane..bapak dia nie tengah sakit sekarang di sebabkan dia nie anak lelaki petama so dia la yang stay kt kampung jaga keluarga...kesian gua dengar cerita dia hidup dia sekarang untuk bahagiakan mak bapak dia...ayat dia yang gua xleh lupa"sekarang aku buat semua apa yang bapak ak aku xnak ak meyesal nanti"..........banyak orang xsedar yang orang jahat xkan selamanya akan jahat dan orang baek xmustahil jadi jahat..........



Gua pun malas nak membebel panjang 1 jer nasihat gua hargai orang tua lu sebelum lu meyesal seumur hidup masa 2 duit bejuta pun xkan dapat beli segala peyesalan dalam diri...........

Saturday, June 11, 2011

Satu PeYEsaLAN...

kisah benar nie gua dengar sendiri dari pada mulut pencerita 2 sendiri...memang terkejut besar gua dalam umur yang masih muda miss A sudah hilang dara wow!!menarik cerita minah nie gua pun korek lebih dalam lagi cerita dia untuk tau lebih lanjut lagi,,,

dia tanpa segan silu cerita kat gua kisah hidup dia kt gua,gua bukan nak aibkan sesiapa tapi just nak kongsi pada korang semua pegalaman hidup dia supaya jadi pegajaran pada kita smua..minah nie cakap sebelum kenal lelaki 2 dia adalah tau pasal bende2 macam nie dari kawan perempuan dia yang rata2 telah melakukannya.. pehh!! maju gak pemikiran perempuan sekarang nie..

awal pekenalan lelaki nie memang baik sopan santun dan peramah bak kata orang memang menjadi idaman para mak mertua lah haha...nak dijadikan cerita dengan kata2 lembut 2 lah hati miss A cair..bermula dengan hanya ringan2 di dalam kereta mereka pergi ker level seterusnya...heheh macam maen game plak ada level2 nie ..

gua tanya berapa kali lu dah buat dengan mamat 2?dia cakap dah 5 kali...peh!!!mamat 2 bukan hisap madu jer dengan sepah2 dia balun hahah...gua tanya lu xtakut megandung ker?miss A cakap takut gak sebab kawan2 dia dulu pernah sampai mengugurkan kandungan sebab takut kantoi dengan parent dorang..gua tanye dah 2 lu pakai kondom x?dengan selamba minah 2 jawab halo bro!! mane sedap beb pakai bende2 macam 2..ape kebodo perempuan nie gua pun xtau lah ishhh2..

gua dengan selamba meganjing minah nie balik..gua tanya bis sekarang lelaki 2 mane?dah jadi suami lu yang sah ker??minah 2 cakap dia dah kawin dengan perempuan laen dah ada anak dua orang...hahah tergelak gua degar dia cakap macam 2.tapi kesian gak minah 2 gua tengok sampai sekarang dia xdapat lupakan laki 2 gua harap lu dah betul2 berubah dan lebih matang  untuk megenali cinta yang sebenar meyesal pun dah xguna sekurang2nya lu beruntung xkene jual or terus jadi hamba nafsu dia...
 

liFe Is noT abOuT LoVE..



Tuesday, May 24, 2011

the reasons!!,,

assalammualaikum....hye cik adik manis dan hensem boy,,gua xkeje ari nie so ada la masa untuk update blog nie..dah 2 hari x keje..semalam gua ponteng kuar berpoya2 dengan member2 g gambang hahah not bad la kat sane walaupun panas tapi gua belasah jer mandi sampai petang....walaupun kuar dengan member2 yang lame gua xjumpe dan xberapa rapat dulu tapi gua layankan jer janji boleh masuk kepala.....rase happy jugalah dapat lepak ramai2 terasa macam zaman sekolah2 dulu pulak..


beberapa hari lepas gua dapat call dari member perempuan gua saje tanya khabar dah lama xjumpakan.dia nie kira follower blog gua la juga.dia pun buka cerita pasal blog dia marah gua kenapa selalu salahkan perempuan dalam setiap entry gua??gua tergelak besar bila dengar dia ckp macam 2... hahahah!!!!gua tanya apa yang buat dia marah sangat sampai cakap macam itu?dia cakap la yang lelaki dan perempuan same jer xada beza sama jahat sama jer baiknya..ada jugak follower gua komen kat ruangan komen yang entry gua terlampau menyalahkan perempuan semata2....




oklah gua bagi tau kenapa gua selalu kaitkan isu wanita dalam entry gua.ini pendapat gua jer xtau la lu orang pun befikiran same dengan gua atau tidak..sebenarnya wanita nie tak befikiran jauh serius gua cakap kebanyakan perempuan yang gua kenal semua macam 2..selalu buat keputusan tanpa berfikiran panjang dan mudah dipegaruhi..gua bukan saja2 beb,,nak kutuk perempuan sesuka hati emak,akak dan adik gua pun perempuan macam lu orang juga...gua pun suka perempuan xkan gua nak kapel dengan lelaki peh!!nabi xmegaku umat beb!!hahahah....

dengan kelemahan yang ada pada perempuan ni la kaum lelaki mudah megambil kesempatan...gua bagi contoh berapa ramai perempuan bertudung dah jadi filem star untuk video 3gp 5 minit???lu boleh fikirkan...alasanya senang jer lu dah sayang sampai sanggup bagi satu2nya bende berharga yang lu ada bullshit!!! kalau sayang 2 bukan caranya..lelaki yang betul2 sayang dan hormat lu sebagai seorang perempuan xkan sentuh ataupun rosakan lu...bagi lu 2 ker namenya cinta?gua rase lu kene cari  definasi cinta sebenar menurut islam....mungkin cara gua terlampau kasar dan nampak kurang ajar tapi ini la cara gua..bagi gua golongan umur 18 tahun ke atas dah xdnya nak manje2 nasihat lembut2 bagi gua lu dah jadi buluh bukan rebung lagi...tapi sedar x yang buluh 2 lebih banyak manfaat dari rebung???so gua xnak cakap banyak lu fikir sendiri.........









.Seorang wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 lelaki yang soleh.

Sunday, May 15, 2011

gurlz for rent............

Tajuk ni sebenarnya dah lama gua fikir untuk dimasukan dalam blog gua cuma xmasa untuk update blog coz bz untuk final exam lepas.Study week punya la lama 2 minggu beb otak gua dah membatu dah duduk jb 2 lame2, tengok bende yang same.Baca tajuk pun lu orang dah dengar macam sialkan????tapi ini la realiti yang gua nak kongsi kat lu orang so lu renung2kan dan selamat beramal ok...ececeh macam penceramah bebas pulak gua nie heheheh........


Bila lu bace tajuk nie mesti lu ingat perempuan untuk disewakan? lebih kurang la tapi kali nie lain sikit bukan sewa diri tapi sewa perhikmatan....pernah dengar pelajar ipt jadi pelacur?kes ni dah banyak kali kite dengar dan bagi gua benda ni dah jadi ‘open secret’…cuma kita je yang masih nak bersikap terlampau defensif, memandang isu ini sebagai isu yang ringan,universiti lagi lah tak nak megaku student diaorang terlibat, malu konon,bullshit!!!....alasan yang sering diberi oleh diaorang yang terlibat dengan gejala nie biasalah  nak biayai pegajian di ipt..serius gua cakap 2 alasan paling bullshit!! pernah gua dengar.Comon la gurlz alasan macam 2 dah xboleh guna pakai lagi sekarang cuba jadi lebih kreatif hahahah.........Apa guna ada PTPTN yang lu pinjam 2???mane pergi duit 2???opsss!!gua lupa yang perempuan sekarang nie high maintanance hingga sangup gadai maruah untuk beli barang make up mahal2kan...

Ok itu yang pernah kita dengar dan lihat ada juga segelintir wanita ini menggunakan laman sosial untuk mendapatkan wang dengan cara yang mudah...gua ambik contoh la seperti di YM sapa yang nak tengok webcam aksi gairah diorang lelaki hidung belang nie perlu bank in kat akaun dorang..tapi bagi gua ini lebih bermaruah kot kalau nak dibandingkan dengan jual diri..diorang bukan kisah pun antara alasan dorang"ala saja suka2 jer bukan nampk muka pun setakat dada dan yang laen 2 semua perempuan ada"mak ai betul maju pemikiran perempuan melayu sekarang aek teruja gua dengar hahah...gua rase kalau ada buka kedai tawar nak beli maruah dorang gua rase ramai kot yang dah tergadai...Gua pun pelik mana hilang sifat pemalu dan sopan satun yang ada pada gadia melayu sekarang...betul kate orang bila nafsu jadi pegagan hidup rase malu,agama dan harga dri dah xbererti.


Sebenarnya sebagai individu muslim yang telah diterapkan dengan nilai2 agama yang tinggi sejak dari kecil haruslah menitik beratkn tentang nilai diri serta harga diri.Individu yang berjaya sering mementingkan harga diri agar seiring dengan kejayaan yang dicapai dan jika amalan seharian tak berlandaskan agama serta bertentagan dari ajaran islam maruah individu itu sendiri akan tercalar dan memberi kesan terhadap keseluruhan hidupnya.


 


p/s:sama ada ianya disebabkan desakan hidup atau pun semata2 kerana wang hanya individu itu diri saje yang tau alasan sebenar....

Saturday, May 14, 2011

kasihnya ibu.....

Assalammualaikum halo2 lame gua xupdate blog nie..ramai gak tanya kenape xupdate dah lame xada entry baru…gua macam biasa la dengan macho dan konfidennya cakap broadband gua dah mati kalau lu tolong bayokan gua update blog gua hahah….gua rase xterlambat lagi tok ucapkan selamat hari ibu kepada semua wanita kt dunia nie….tanpamu  xbererti hidup ini….so untuk entry kali nie gua akan cerita kisah wanita begelar ibu…

Serius gua cakap seumur hidup gua xpernah ucapkan selamat hari ibu sehingga la gua pindah ke sekolah teknik dulu…gua masih ingat ayat mak gua “kau betul nak duduk asrama rop?”gua yang masa 2 semangat nk pindah dgn konfiden jawab “ya” tapi dalam hati gua tau mak memang berat nak lepaskan gua pergi.hari petama gua masuk asrama gua masih ingat lagi masa 2, jam masih kul 6 pagi gua bertolak dari rumah menuju ke penjara (bagi budak yang pernah dok asrama korag mesti taukan)lepas cium mak, gua naek kereta pagi 2 abang gua hantar dengan jiran sebelah rumah…hati dah sebak tengok  mak gua menagis(padahal pindah sekolah kat Bandar segamat jer heheheh)..tah macam mane radio pagi 2 boleh putarkan lagu kasihnya ibu dari burn…serius bejurai air mata gua mase 2 tapi gua tetap kool cover line takut abang gua dengar kat depan heheheh…
Sejak hari 2 gua selalu kol mak gua walau pun hp xleh bawak tapi gua sorang jer lepas bawak hahah….perasaan petama nak ucap hari ibu kat mak gua memang malu giler sebab sebelum tu xpenah wish pun…ayat petama yang keluar kat mulut gua masa 2 “mak selamat hari ibu”masa 2 gua belikan mak gua kek dan sepasang baju+tudung..itu hadiah petama gua bagi kat dia selama 16 tahun gua hidup.tapi semua 2 masih xdapat balas budi yang mak tabur kat gua lepas abah gua meninggal dia la mak dia la abah bagi gua.dia besarkan gua dari gua kecil sampai gua lagi beso dari dia hahahah..bagi gua mak gua nie kira macam wonderwomen la heheheh…..
Darjat ibu amat tinggi dan kedua selepas mentaati Allah amat malang bagi mereka yang pernah meyakiti atau megasari mereka..Allah berfirman bermaksud” dan tuhanmu memerintahkan supaya janganlah engkau sembah kecuali Dia dan berbuat baiklah kepada kedua ibu bapa sekiranya mereka telah tua janganlah sesekali berkelakuan kasar kpda mereka….Abu hurairah meriwayatkan pernah para sahabat bertanyakan kepada Rasullulah “siapakah yang wajib ditaati”jawab Rasullulah “ibumu” tiga kali nabi ditanya soalan yang sama tetapi jawapanya masih sama..kali ke empat baru la baginda meyebut “ayahmu”…lihat betapa tinggi darjat ibu yang telah membesarkan dan melahirkan kita,,,,
Bagi gua xada hari ibu nie pun xpa sebab seumur hidup gua adalah hari ibu sebagai anak lu mesti nak tengok mak lu gembirakan…gua penah pukul orang yang wat mak gua menagis separuh mati la gak dia kene mase 2 tapi 2 dulu la sekarang gua dah baik bakal imam muda nie heheh!!!..hidup dan mati gua untuk bahagiakan mak gua…LU?YE LU..YANG TENGAH BACE ENTRY NI..APE YANG LU DAH BUAT TOK BAHAGIAKAN IBU LU? TANYA DIRI SENDIRI APA PEGORBANAN YANG TELAH LU BUAT UNTUK IBU DAN FAMLY LU….so hargailah ape yang lu orang ada sebelum lu meyesal hingga kemati…

Saturday, March 19, 2011

Queen control

assalammualaikum hye dudes.....peh seyes boring giler weekend nie...tapi bagi gua yang single nie ok jer kot xpayah fikir nak keluar mane dengan awek hari minggu nie...hahahahhah.pening tengok gelagat budak rumah gua yang masing2 tengah hangat bercinta 24 jam melekat henpon kt telinga gilerrrr la.....kite tinggalkan cerita pasal budak rumah gua ok kali nie gua nak cite la cikit pasal queen control nie dan sedikit tips untuk semua lelaki2 macho macam gua hahahah.....

Jarang sekali kite dengar king controlkan tapi bagi gua kalau lelaki bising2 sikit kt makwe diaorang 2 xpa kot sebab dah memang tugas kiteorang melindungi kaum yang lemahkan so x wujud isu king control kat cini...gua pelik gile kenape orang perempuan nie kuat membebel dan suka mengongkong?lu ingat lelaki nie budak kecik ke lu nak arah sesuka hati?cmon all gedik gurlz ini bukan zaman P.Ramlee laki kua rumah isteri cari guna peyapu lidi...hahah....sebenarnya keteorang bukan dayus tapi malas nak ambik port jer jangan fikir diam lu boleh pijak kepale kiteorang ..... kita tengok pendapat orang laen pasal isu queen control nie ...




mungkin kaum perempuan akan cakap "hey guys i bukan queen control k,i just nak care jer kat boy i so ad masalah ker?"ok la gua terima la alasan yang kaum perempuan bagi yang kononnyer caring kat pakwe masing2 dan sebagai tanda yang diaorang tol2 cinta kat boy dorang(yuek!!!!muntah gua taip macam nie)...tapi kalau dah sampai kuar makan pun kene bagi tau ape kes? setiap jam kene hantar laporan giler ke ape?ini bukan sayang ini mintak penerajang hahahah.......itu semua alasan jer bagi kaum perempuan bagi menutup cemburu buta sendiri..

                                                   Antara sebab kenape belaku queen control:

1.Perasaan terlampau sayang terhadap pasangan kadang kala megakibatkan cemburu buta..seyes cemburu perempuan nie betul2 giler sampai satu tahap mampu mencederakan orang laen...

2.takut kehilangan orang yang tersayang..well lu orang tau2 jelakan lelaki sekarang banyak yang hensem dan macho so mesti perempuan akan rase tergugat bile perempuan laen dok usha pakwe dia...

3."pakwe gua hak mutlak gua"ok ini bagi yang betul2 obses kat pakwe diaorang setiap gerak geri pakwe diaorang akan dipehatikan memang xkan lepas la siap pasang spy g.......



Sebenarnya xsalah klu nak ambik berat pada pasangan masing2 tapi biar la berpada2..gua rase klu setiap perhubungan disulami dengan kepecayaan dan tolak ansur isu queen control nie xkan wujud ....so kaum perempuan tenang2kan diri 2 ok...hahahahah............

Friday, March 11, 2011

~~~senyum riang~~~


fuh!!!!!!!!!!lega giler bila semunya dah setel,ahkirnya setel gak mesin tok final projek gua..walaupun berdebat besar dengan panel 2 tapi gua stadey beb...nak ajak lawan  cakap dengan gua dia salah orang la beb...ikutkan hati gua nak bako jer semua kajian2 yang gua dah buat 2 sebab nak lepas geram hehehe tapi gua x buat pun cakap jer....kalau ingat2 balik macam2 dugaan gua kene tempuh untuk siapkan projek nie sampai jadi buah mulut orang yang kononyer gua nie pemalas xbuat keje hakikatnyer gua la yang selamatkan keadaan......

 keluar jer dari makmal 2 gua rase macam nak jerit jer sepuas hati walaupun projek gua xseberapa tapi dapat gak masuk pameran beb 'A' dalam tangan  bangga lecture gua masa 2 hahah(baru dia tau gua nie sapa hahah riak sunggh gua nie)makan besor gua pagi 2 bese la student dia dah lepas dengan jayanyer mau dia xbangge..

memang pada awalnya gua ad masalah dengan patner gua bese la pompan nie keje nak cepat jer tapi hampas xberkualiti mangsenyer gua la kesana sini siapkan semua,betul cakap member gua lepas setel final projek nie lu akan tersenyum sebab bende kecik macam 2 pun boleh gaduh..baru gua sedar yang marah 2  setan sebenarnya...hahahahah gelak sorang kalau di fikirkan balik kenal dekal 3 tahun tapi disebabkan hal kecik gaduh sampai megata..gua pn pelik tapi nak buat macam mana hati orangkan...banyak yang gua belajar dari pegalaman nie so pape hal pun azab gua dah lepas gua rase xperlu kot nak ungkit2 buka buku baru tumpukan pada stady n game rugby yang akan datang yeah!!!!!!!!!opsss,,,xlupe kepada kawan2 yang banyak bagi semangat tq sayang korang lah hahahha..............

Saturday, February 26, 2011

pesanan ringkas..

assalammualaikum beb...dalam kekusutan yang teramat sangat gua luangkan masa untuk update blog nie...mungkin nie entry last gua untuk bulan nie sebab gua akan bagi my baby lappy nie kat adik gua...bukan ape just untuk persediaan awal final nanti...terus terang gua cakap gua nie memang xreti atur masa dan hasilnya laptop dan pesbok menjahanamkn hidup gua..so untuk langkah berjaga-jaga gua perlu berpisah dengan laptop gua yang penuh dengan game,movie dan pesbok tersayang.....waaahhhhhhhh!!!!!!!gua perlu cari awek untuk isi kekosogan 2 hahahaah(ok kali nie gua gurau hahaha)..........

ok kali nie gua nak cerita satu kisah base on the true story dan betul2 membuat gua termenung panjang memikirkan nyer hahahahh.......begini kisahnya......


kisah ini bermula disuatu tempat di waktu petang ketika itu burung2 terbang riang menari ada yang bekerja,dan ada yang bersuka ria disitu la kisah nie bermula.......

Ali : mat malam minggu nie xd projek best ker?mane tau ada gurlz2 montok yang boleh di buat geli2   hahahahah.......

Mat : eh lu nak ker?gua ada stok baek punyer...gua dah pakai tapi kalau lu nak gua boleh bagi nombor fon dia...name dia lia...

Ali :  yer ker?cantik la bro!!!gua sayang lu lebih la....

tanpa berlingah ali megmbil nombor telefon  lia dan bermula la adegan usha megusha sehingga la mereka setuju untuk berjumpa pada malam minggu ini....nak dijadikan cerita malam 2 ali bawak lia keliling town berbekalkan proton saga yag dipinjam dari ayah dia....malam 2 malam mereka berdua ..lagak mereka tidak ubah seperti suami isteri...tidak sedikit pun takut bergelumang dosa....selepas malam itu mereka sering berjumpa untuk memuaskan nafsu masing2...malangnya lia mendapat tahu yang dia hamil...mereka bersetuju untuk menggugurkan kandungan itu.....tetapi malang bagi lia kesan proses pengguguran itu membuatkannya megalami kesakit yang teramat sangat....melihat keadaan lia yang tenat ayah dan ibunya pergi kehospital disana segala rahsia yang disimpan terbongkar ahkirnya..lia telah menceritakan semua kepada ayah dan ibunya....dengan perasaan marah ayah lia pergi berjumpa ali dan memaksa megahwini anaknya.....ali teperangkap dan terpaksa kini baru dia meyesal akan kesilapannya....yang pasti bakal isterinya sudah ditiduri oleh lelaki laen iaitu kawan baeknya sendri....


ok mungkin cerita yang gua karang nie membosankan tapi gua nak lu orang fikir sejenak ape yang cuba gua sampaikan gua ad terbace petikan surah AN-NUR ayat 26 iaitu..wanita yang buruk itu untuk lelaki yang buruk sedangkan wanita yang baek adalah untuk lelaki yang baek....buka mata hati lu orang dan sedarlah hidup begitu singkat umpama lahir diazankan dan mati di sembahyangkan lihat betapa singkatnya masa antara azan dan sembahyang 2.....lu orang fikir la.....



p/s:cantik bintang malam ni...

Monday, February 21, 2011

perempuan selalu curang....


assalammualaikum...Kepada smua lelaki yang hensem lagi cool (macam gua) dan gedik gurlz sekalian..ok hari nie gua nak balas satu entry member gua tentang perempuan curang di sini....well kalau nak diikutkan lelaki dan perempuan mana yang lebih banyak yang curang?gua pn xtau tapi mari kita same2 lihat gejala yang kurang sehat nie dari terus menular yer...nape perlu "bang" lelaki jer bile kes curang belaku?kesian pada insan yg unik dan istemewa nie tau...cuba paham perasan dan hati seorg lelaki(euwwww welk....).ok gua ada bace sebuah artikel megenai curang nie dri seorng speaker,psychotherapist dan penulis iaitu puan mary jo...


puan mary jo

Cheating is destructive in any relationship. Men and women both cheat for varied reasons. Women seldom cheat for the physical reasons and almost always cheat due to emotional attachments. This makes sense as women are emotional beings. Most sex, as well as intimacy, happens in our minds long before it happens to us physically. We play all sorts of “scenarios” in our head of how making love to this person would be, and we entertain words we want to hear as well. Women look for different types of people to cheat with than men do.
tengok bukan gua yang reka petikan nie ianya ditulis oleh seorang PEREMPUAN ok!!!baru gua tahu yang perempuan nie hebat berimaginasi rupenyer hahahahah...bile becerita pasal curang nie gua rase sensetif kot untuk di hujahkan..biasa la semua orang ada pendapat masing2kan...so gua pun malas la nak komen lebih2..bagi perempuan semua nie propaganda lelaki untuk tutup kelemahan sendiri hahahah what?suck!!!buat pegatahuan korang semua,kami lelaki nie ada seribu satu kerja perlu difikirkan dari pada buat keje xberfaedah 2...camon gurlz lu orang lebih paham kaum sendirikan jagan terlampau hipokrit menunding jari semata2 kpada lelaki...

 ok gua tau kompom lepas nie smua pompan akan rase nak sepak2 muke gua dengan kelajuan cahayakan hahahh..gua xkesah sebab gua pedulik ape dengan perasaan lu orang hahah...orang bercinta lu nak bercinta tapi xtau macam mana nak setia...sebenarnya lelaki perempuan same jer...xada bezanya..cuma yang bezanya cara dan situasinya yang berbeza..dalam sesebuah perhubugan kepercayaan dan kesetian amat penting itulah akar bagi kebahagian...so tanamkan sifat pecaya pada pasagan masing2...

wanita itu terbit daripada rusuk lelaki, bukan dekat kepala untuk dijunjungi, bukan dekat bahu untuk membebani, bukan dekat lengan untuk dijulangi, bukan dekat jari untuk disakiti, bukan dekat pinggul untuk dihenyaki, bukan dekat lutut untuk ditindihi, bukan dekat kaki untuk ditunggangi, tetapi dekat pelusuk hati untuk dimulia, disayangi dan dicintai.
 

Saturday, February 19, 2011

fuck velentine day



Dah lama gua tak bermanje2 dengan blog gua so hari nie gua luangkan la masa sekejap tok menulis nie...well gua nk bermanje2 dengan awek tercinta gua belum berpunyer bese la gua masih teruna hahahah.....so lu orang tengok tajuk pun lu orang dah tau ape yang cube gua citekan well gua rse gua belum terlambat lagi nk cite isu nikan...Ermm...14 febuari..ada ape dengan tarikh nie?gua xpayah cerita pun lu orang dah taukan bukan orang dewasa jer,remaja,kanak2 malah orang tua dah set kat pale hotak dorang 14 febuari nie hari memperigati kekasih...WHAT!!!!FUCK!!! ape punyer sempit la pemikiran orang kite ni sekarang????..

kenapa tanggal 14 februari mesti dikaitkan dengan hari memperingati kekasih?tah mane gua tahu lu orang yang sambut bukan gua..bagi gua hari velentine ni haram sebab para ulamak malaysia dah keluarkan fatwa berkaitan hal nie xpcaya?klik di sini..masalah sekarang yang gua xpaham kebayakan smuanya dah tahu hal nie tapi masih wat bodo jer kan...bagi mat2 hidung belang alasan diaorang senang jer "relax la brader gua xikot pn macam mat saleh 2 gua cume nk hargai awek gua jer dek"tapi bagi gua bile datangnya musim megawan nie,,opsss!!sory gua tersasul hahahah...bile tiba musim velentine nie dah tentu la tokey2 hotel murah dan kedai seven 11 yang untung hahah mane taknyer berapa ramai orang sewa bilik dan beli kondom...semua sold out beb...


Ok gua nk tye la 2 all minah2 gedik yang ada nie..nape perlu tunggu hari velentine ni baru pakwe lu nk hargai lu?knape perlu hari ini yang harus ada bunga,coklat teddy bear,mangkuk tingkat,periok belanga segala....jangan sempitkan fikiran lu dengan  ungkapan hari kekasih...sedih gua tengok pagi2 buka tv berita penagkapan remaja2 di hotel2....yang buat gua lagi sedih perayaan yang bukan disambut oleh orang islam tapi org melayu yang bayak kene tangkap hahaaha...perlu ke luahkan perasaan cinta,kasih dan sayang 2 sampai ke bilik?lu fikir la sendiri..berapa ramai dikalagan lu orang yang megigati maulidur rasul dari pada hari kekasih?kurangkan..

Cuba kita lihat tokoh sanjugan kita nabi Muhammad SAW....betapa sucinya cinta baginda pada siti khadijah
Saat menikah, Khadijah radhiyallahu ‘anha berusia 40 tahun sementara Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam berusia 25 tahun. Saat itu ia merupakan wanita yang paling terpandang, cantik dan sekaligus kaya. Ia menikah dengan Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam tak lain karena mulianya sifat beliau, karena tingginya kecerdasan dan indahnya kejujuran beliau. Padahal saat itu sudah banyak para pemuka dan pemimpin kaum yang hendak menikahinya.Ia adalah wanita terbaik sepanjang masa. Ia selalu memberi semangat dan keleluasaan pada Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam untuk mencari kebenaran. Ia sendiri yang menyiapkan bekal untuk Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam saat beliau menyendiri dan beribadah di gua Hira..lihat betapa indahnya cinta yang disulami dengan rasa kasih sayang yang suci...


Bagi gua setiap hari adalah hari kekasih...xperlu ad hari untuk lu sanjung wanita sebab wanita memang harus disanjungi dan dilindugi(tibe2 teringat mak gua pulak)walaupun wanita nie satu spesis yang rumit dan kadang kala meyusahkan tapi bagi gua unik dan pelik 2 lah yang membuatkan dorang istemewa..(jiwang plak mati member2 gua bace nie harus kne kutuk gua nie)....

Cinta tak pernah meminta untuk menanti.
Ia mengambil kesempatan atau mempersilakan.
Ia adalah keberanian, atau pengorbanan.