Monday, February 21, 2011

perempuan selalu curang....


assalammualaikum...Kepada smua lelaki yang hensem lagi cool (macam gua) dan gedik gurlz sekalian..ok hari nie gua nak balas satu entry member gua tentang perempuan curang di sini....well kalau nak diikutkan lelaki dan perempuan mana yang lebih banyak yang curang?gua pn xtau tapi mari kita same2 lihat gejala yang kurang sehat nie dari terus menular yer...nape perlu "bang" lelaki jer bile kes curang belaku?kesian pada insan yg unik dan istemewa nie tau...cuba paham perasan dan hati seorg lelaki(euwwww welk....).ok gua ada bace sebuah artikel megenai curang nie dri seorng speaker,psychotherapist dan penulis iaitu puan mary jo...


puan mary jo

Cheating is destructive in any relationship. Men and women both cheat for varied reasons. Women seldom cheat for the physical reasons and almost always cheat due to emotional attachments. This makes sense as women are emotional beings. Most sex, as well as intimacy, happens in our minds long before it happens to us physically. We play all sorts of “scenarios” in our head of how making love to this person would be, and we entertain words we want to hear as well. Women look for different types of people to cheat with than men do.
tengok bukan gua yang reka petikan nie ianya ditulis oleh seorang PEREMPUAN ok!!!baru gua tahu yang perempuan nie hebat berimaginasi rupenyer hahahahah...bile becerita pasal curang nie gua rase sensetif kot untuk di hujahkan..biasa la semua orang ada pendapat masing2kan...so gua pun malas la nak komen lebih2..bagi perempuan semua nie propaganda lelaki untuk tutup kelemahan sendiri hahahah what?suck!!!buat pegatahuan korang semua,kami lelaki nie ada seribu satu kerja perlu difikirkan dari pada buat keje xberfaedah 2...camon gurlz lu orang lebih paham kaum sendirikan jagan terlampau hipokrit menunding jari semata2 kpada lelaki...

 ok gua tau kompom lepas nie smua pompan akan rase nak sepak2 muke gua dengan kelajuan cahayakan hahahh..gua xkesah sebab gua pedulik ape dengan perasaan lu orang hahah...orang bercinta lu nak bercinta tapi xtau macam mana nak setia...sebenarnya lelaki perempuan same jer...xada bezanya..cuma yang bezanya cara dan situasinya yang berbeza..dalam sesebuah perhubugan kepercayaan dan kesetian amat penting itulah akar bagi kebahagian...so tanamkan sifat pecaya pada pasagan masing2...

wanita itu terbit daripada rusuk lelaki, bukan dekat kepala untuk dijunjungi, bukan dekat bahu untuk membebani, bukan dekat lengan untuk dijulangi, bukan dekat jari untuk disakiti, bukan dekat pinggul untuk dihenyaki, bukan dekat lutut untuk ditindihi, bukan dekat kaki untuk ditunggangi, tetapi dekat pelusuk hati untuk dimulia, disayangi dan dicintai.
 

1 comments:

siti nor shafika a.k.a SnS said...

ala..zmn skrg ni laki ke pompuan ke same2 naeq..
bf ade gf laen..gf lak ade bf laen..
same2 curang..xgitu bob
(komen nk cdpkn ati sndri..pdhl aq dh nyirap ngan entry kau ni)HAHA

Post a Comment