Thursday, June 23, 2011

love u dad.........

Assalammualaikum halooo2.......sempena hari bapa nie gua nak story cikit la pasal hari bapa..sebenarnya gua xda idea nak tulis ape pasal hari bapa nie dan disebabkan itu gua ambik masa yang lama untuk tulis entry ini..xada apa yang istemewa pasal hari bapa pada gua sebab abah gua dah lama xada.kalau nak diingatkan balik orang yang paling merana mase 2 gua kot tapi mungkin sebab gua baru umur 11 tahun masih budak xtau menilai satu pemergian....abah gua sakit sejak gua tadika mase 2 dia lumpuh separuh badan dan  gua la yang jage dia sampai gua seminggu sekolah 2 hari jer sebab nak jage abah gua...pegi mati dengan surat amaran yang bebakul2 gua dapat siap cikgu datang uma tapi gua tetap cool jer.........heheh macam la bapak gua ada share dengan sekolah 2 kan.....

 Bila di kenang balik kalau la boleh gua putar balik masa gua nak jaga abah gua baek2 gua nk mintak maaf atas semua dosa2 gua tapi luorang pun taukan semua 2 mustahil...kali terakhir gua jumpa dia kat wad icu hospital KL gua xmampu cakap ape2 mase 2 gua tengok keadaan dia gua megalirkan air mata 2 gua salam cium tangan dia..dia megalirkan air mata gua xsempat minta ampun kat dia sampai sekarang gua meyesal giler..tapi nak buat macam manekan semuanya takdir.........

Gua ada kenal sorang brader nie muke ganas ape jer yang dia x buat permpuan,arak ganja semua dia maen tapi gua xkesah campur dengan dia sebab gua tau dia macam mane..bapak dia nie tengah sakit sekarang di sebabkan dia nie anak lelaki petama so dia la yang stay kt kampung jaga keluarga...kesian gua dengar cerita dia hidup dia sekarang untuk bahagiakan mak bapak dia...ayat dia yang gua xleh lupa"sekarang aku buat semua apa yang bapak ak aku xnak ak meyesal nanti"..........banyak orang xsedar yang orang jahat xkan selamanya akan jahat dan orang baek xmustahil jadi jahat..........



Gua pun malas nak membebel panjang 1 jer nasihat gua hargai orang tua lu sebelum lu meyesal seumur hidup masa 2 duit bejuta pun xkan dapat beli segala peyesalan dalam diri...........

Saturday, June 11, 2011

Satu PeYEsaLAN...

kisah benar nie gua dengar sendiri dari pada mulut pencerita 2 sendiri...memang terkejut besar gua dalam umur yang masih muda miss A sudah hilang dara wow!!menarik cerita minah nie gua pun korek lebih dalam lagi cerita dia untuk tau lebih lanjut lagi,,,

dia tanpa segan silu cerita kat gua kisah hidup dia kt gua,gua bukan nak aibkan sesiapa tapi just nak kongsi pada korang semua pegalaman hidup dia supaya jadi pegajaran pada kita smua..minah nie cakap sebelum kenal lelaki 2 dia adalah tau pasal bende2 macam nie dari kawan perempuan dia yang rata2 telah melakukannya.. pehh!! maju gak pemikiran perempuan sekarang nie..

awal pekenalan lelaki nie memang baik sopan santun dan peramah bak kata orang memang menjadi idaman para mak mertua lah haha...nak dijadikan cerita dengan kata2 lembut 2 lah hati miss A cair..bermula dengan hanya ringan2 di dalam kereta mereka pergi ker level seterusnya...heheh macam maen game plak ada level2 nie ..

gua tanya berapa kali lu dah buat dengan mamat 2?dia cakap dah 5 kali...peh!!!mamat 2 bukan hisap madu jer dengan sepah2 dia balun hahah...gua tanya lu xtakut megandung ker?miss A cakap takut gak sebab kawan2 dia dulu pernah sampai mengugurkan kandungan sebab takut kantoi dengan parent dorang..gua tanye dah 2 lu pakai kondom x?dengan selamba minah 2 jawab halo bro!! mane sedap beb pakai bende2 macam 2..ape kebodo perempuan nie gua pun xtau lah ishhh2..

gua dengan selamba meganjing minah nie balik..gua tanya bis sekarang lelaki 2 mane?dah jadi suami lu yang sah ker??minah 2 cakap dia dah kawin dengan perempuan laen dah ada anak dua orang...hahah tergelak gua degar dia cakap macam 2.tapi kesian gak minah 2 gua tengok sampai sekarang dia xdapat lupakan laki 2 gua harap lu dah betul2 berubah dan lebih matang  untuk megenali cinta yang sebenar meyesal pun dah xguna sekurang2nya lu beruntung xkene jual or terus jadi hamba nafsu dia...
 

liFe Is noT abOuT LoVE..