Thursday, June 23, 2011

love u dad.........

Assalammualaikum halooo2.......sempena hari bapa nie gua nak story cikit la pasal hari bapa..sebenarnya gua xda idea nak tulis ape pasal hari bapa nie dan disebabkan itu gua ambik masa yang lama untuk tulis entry ini..xada apa yang istemewa pasal hari bapa pada gua sebab abah gua dah lama xada.kalau nak diingatkan balik orang yang paling merana mase 2 gua kot tapi mungkin sebab gua baru umur 11 tahun masih budak xtau menilai satu pemergian....abah gua sakit sejak gua tadika mase 2 dia lumpuh separuh badan dan  gua la yang jage dia sampai gua seminggu sekolah 2 hari jer sebab nak jage abah gua...pegi mati dengan surat amaran yang bebakul2 gua dapat siap cikgu datang uma tapi gua tetap cool jer.........heheh macam la bapak gua ada share dengan sekolah 2 kan.....

 Bila di kenang balik kalau la boleh gua putar balik masa gua nak jaga abah gua baek2 gua nk mintak maaf atas semua dosa2 gua tapi luorang pun taukan semua 2 mustahil...kali terakhir gua jumpa dia kat wad icu hospital KL gua xmampu cakap ape2 mase 2 gua tengok keadaan dia gua megalirkan air mata 2 gua salam cium tangan dia..dia megalirkan air mata gua xsempat minta ampun kat dia sampai sekarang gua meyesal giler..tapi nak buat macam manekan semuanya takdir.........

Gua ada kenal sorang brader nie muke ganas ape jer yang dia x buat permpuan,arak ganja semua dia maen tapi gua xkesah campur dengan dia sebab gua tau dia macam mane..bapak dia nie tengah sakit sekarang di sebabkan dia nie anak lelaki petama so dia la yang stay kt kampung jaga keluarga...kesian gua dengar cerita dia hidup dia sekarang untuk bahagiakan mak bapak dia...ayat dia yang gua xleh lupa"sekarang aku buat semua apa yang bapak ak aku xnak ak meyesal nanti"..........banyak orang xsedar yang orang jahat xkan selamanya akan jahat dan orang baek xmustahil jadi jahat..........



Gua pun malas nak membebel panjang 1 jer nasihat gua hargai orang tua lu sebelum lu meyesal seumur hidup masa 2 duit bejuta pun xkan dapat beli segala peyesalan dalam diri...........

0 comments:

Post a Comment