Tuesday, May 24, 2011

the reasons!!,,

assalammualaikum....hye cik adik manis dan hensem boy,,gua xkeje ari nie so ada la masa untuk update blog nie..dah 2 hari x keje..semalam gua ponteng kuar berpoya2 dengan member2 g gambang hahah not bad la kat sane walaupun panas tapi gua belasah jer mandi sampai petang....walaupun kuar dengan member2 yang lame gua xjumpe dan xberapa rapat dulu tapi gua layankan jer janji boleh masuk kepala.....rase happy jugalah dapat lepak ramai2 terasa macam zaman sekolah2 dulu pulak..


beberapa hari lepas gua dapat call dari member perempuan gua saje tanya khabar dah lama xjumpakan.dia nie kira follower blog gua la juga.dia pun buka cerita pasal blog dia marah gua kenapa selalu salahkan perempuan dalam setiap entry gua??gua tergelak besar bila dengar dia ckp macam 2... hahahah!!!!gua tanya apa yang buat dia marah sangat sampai cakap macam itu?dia cakap la yang lelaki dan perempuan same jer xada beza sama jahat sama jer baiknya..ada jugak follower gua komen kat ruangan komen yang entry gua terlampau menyalahkan perempuan semata2....




oklah gua bagi tau kenapa gua selalu kaitkan isu wanita dalam entry gua.ini pendapat gua jer xtau la lu orang pun befikiran same dengan gua atau tidak..sebenarnya wanita nie tak befikiran jauh serius gua cakap kebanyakan perempuan yang gua kenal semua macam 2..selalu buat keputusan tanpa berfikiran panjang dan mudah dipegaruhi..gua bukan saja2 beb,,nak kutuk perempuan sesuka hati emak,akak dan adik gua pun perempuan macam lu orang juga...gua pun suka perempuan xkan gua nak kapel dengan lelaki peh!!nabi xmegaku umat beb!!hahahah....

dengan kelemahan yang ada pada perempuan ni la kaum lelaki mudah megambil kesempatan...gua bagi contoh berapa ramai perempuan bertudung dah jadi filem star untuk video 3gp 5 minit???lu boleh fikirkan...alasanya senang jer lu dah sayang sampai sanggup bagi satu2nya bende berharga yang lu ada bullshit!!! kalau sayang 2 bukan caranya..lelaki yang betul2 sayang dan hormat lu sebagai seorang perempuan xkan sentuh ataupun rosakan lu...bagi lu 2 ker namenya cinta?gua rase lu kene cari  definasi cinta sebenar menurut islam....mungkin cara gua terlampau kasar dan nampak kurang ajar tapi ini la cara gua..bagi gua golongan umur 18 tahun ke atas dah xdnya nak manje2 nasihat lembut2 bagi gua lu dah jadi buluh bukan rebung lagi...tapi sedar x yang buluh 2 lebih banyak manfaat dari rebung???so gua xnak cakap banyak lu fikir sendiri.........









.Seorang wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 lelaki yang soleh.

1 comments:

generasi_boneka_neo said...

heheh entri kali ni boleh tahan..emmm sesape nk taw pasal cinta ,,,meh lyn entri ni..
http://generasiboneka-neo.blogspot.com/2011/05/cinta.html
jgn lupe komen ye.....

Post a Comment