Sunday, May 15, 2011

gurlz for rent............

Tajuk ni sebenarnya dah lama gua fikir untuk dimasukan dalam blog gua cuma xmasa untuk update blog coz bz untuk final exam lepas.Study week punya la lama 2 minggu beb otak gua dah membatu dah duduk jb 2 lame2, tengok bende yang same.Baca tajuk pun lu orang dah dengar macam sialkan????tapi ini la realiti yang gua nak kongsi kat lu orang so lu renung2kan dan selamat beramal ok...ececeh macam penceramah bebas pulak gua nie heheheh........


Bila lu bace tajuk nie mesti lu ingat perempuan untuk disewakan? lebih kurang la tapi kali nie lain sikit bukan sewa diri tapi sewa perhikmatan....pernah dengar pelajar ipt jadi pelacur?kes ni dah banyak kali kite dengar dan bagi gua benda ni dah jadi ‘open secret’…cuma kita je yang masih nak bersikap terlampau defensif, memandang isu ini sebagai isu yang ringan,universiti lagi lah tak nak megaku student diaorang terlibat, malu konon,bullshit!!!....alasan yang sering diberi oleh diaorang yang terlibat dengan gejala nie biasalah  nak biayai pegajian di ipt..serius gua cakap 2 alasan paling bullshit!! pernah gua dengar.Comon la gurlz alasan macam 2 dah xboleh guna pakai lagi sekarang cuba jadi lebih kreatif hahahah.........Apa guna ada PTPTN yang lu pinjam 2???mane pergi duit 2???opsss!!gua lupa yang perempuan sekarang nie high maintanance hingga sangup gadai maruah untuk beli barang make up mahal2kan...

Ok itu yang pernah kita dengar dan lihat ada juga segelintir wanita ini menggunakan laman sosial untuk mendapatkan wang dengan cara yang mudah...gua ambik contoh la seperti di YM sapa yang nak tengok webcam aksi gairah diorang lelaki hidung belang nie perlu bank in kat akaun dorang..tapi bagi gua ini lebih bermaruah kot kalau nak dibandingkan dengan jual diri..diorang bukan kisah pun antara alasan dorang"ala saja suka2 jer bukan nampk muka pun setakat dada dan yang laen 2 semua perempuan ada"mak ai betul maju pemikiran perempuan melayu sekarang aek teruja gua dengar hahah...gua rase kalau ada buka kedai tawar nak beli maruah dorang gua rase ramai kot yang dah tergadai...Gua pun pelik mana hilang sifat pemalu dan sopan satun yang ada pada gadia melayu sekarang...betul kate orang bila nafsu jadi pegagan hidup rase malu,agama dan harga dri dah xbererti.


Sebenarnya sebagai individu muslim yang telah diterapkan dengan nilai2 agama yang tinggi sejak dari kecil haruslah menitik beratkn tentang nilai diri serta harga diri.Individu yang berjaya sering mementingkan harga diri agar seiring dengan kejayaan yang dicapai dan jika amalan seharian tak berlandaskan agama serta bertentagan dari ajaran islam maruah individu itu sendiri akan tercalar dan memberi kesan terhadap keseluruhan hidupnya.


 


p/s:sama ada ianya disebabkan desakan hidup atau pun semata2 kerana wang hanya individu itu diri saje yang tau alasan sebenar....

9 comments:

@!D@N! said...

bob bob...hahahaha

azzeley atiqah happy family said...

salah tajuk nie...patotnyer teens for rent..sbb boys pown samer jer....yg jd ank ikn mak datin mak datin tuu kn stndt laki gak..yg ader sugar dady tuu stndt pompuan..mcm laki xpnah buat kn..kn..kn..aku pown pnh dpt gak aper "pic" dr laki miang...OMG..bajed hot jer body..geli taw x!geli! hahahaha.. ^_^

Maaruf Tanker said...

cik atikah knpe ak bg tjuk nie?ko sendri tau cara pmikirn laki n pompn berbezakan prmpuan nie cndrung bfkir scra mudah n xpk apa ksan nya kelak ko lbh knlkn kaum ko....

azzeley atiqah happy family said...

itulaaa..nk buat mcm mner,,,9nfsu 1 akl..tp ksian kn pompuan virgin dpt lki x virgin..lki pntgkn pmpuan vrgin..tp pmpuan xdpt ksan lki tuu vrgin or x..huhuhuhu...mmg pmpuan nie ska pkir mudah..tp mcm mner plak llki??sprti yg aku ckp,aku sndri pown pnh dpt "pic baek punyer" dr llki tuu,nk tgok lg sla call utk bank in duit??llki mentality aper plak tuu...pnjg nyer pmkirn llki tuu ek..aper ksan pd llki tuu nnt..??nothing??sbb dier llki ker??dn sbb plku tuu brnma pmpuan,so ader ksan pader dier??zmn prlukn duit..mnsia sgup buat aper sja dmi duet baek lki or pompuan.. ^_^

Maaruf Tanker said...

ok ko bgkitkan pasal dara??ko cek entry lpas2 ak ak rse ak d cite ckt pasal nie...jgn risau atikah allah dh jnjikan prmpuan baek tok llki yg baek dan kte pn xblh mnlk ketntuhan tuhankan..ok trs trg antra laki dgn prmpuan xd beza ak pn xleh ckp yg laki sentiasa btl dan prmpuan sntiasa slh..ak ad sbb nape ak bangkitkan isu perempuan byk dlm blog ak...slma ak hidup mcm2 org ak cmpur dan mangsenya adlh prmpuan...so ak cuba bg nasht melalui cara yg kasar n lbh extrm spya prmpuan akn nmpk sndri ksn n akibt bile dorg buat 2...mgkin sdkt kurg aja tp 2 cara ak...

muhamad hanif said...

bob,


mna nak cari gadis yang boleh disewa eh ?



AGAGGAGAGA

charion said...

perh memang da takde keje ke budak2 pempuan nie.
sampai nak tunjuk body semata mata nak dapatkan duit.
ada banyak lagi cara.
jual la kuih raya ke.
hehehehe :)

Maaruf Tanker said...

anip gua xd tawarkan hikmad sewa meyewa nie hahaha...

Maaruf Tanker said...

charion zmn skrg ape blh jadi bro...t gua tlg usulkan kt dorg jual kuih rya k hahahah...

Post a Comment