Saturday, February 26, 2011

pesanan ringkas..

assalammualaikum beb...dalam kekusutan yang teramat sangat gua luangkan masa untuk update blog nie...mungkin nie entry last gua untuk bulan nie sebab gua akan bagi my baby lappy nie kat adik gua...bukan ape just untuk persediaan awal final nanti...terus terang gua cakap gua nie memang xreti atur masa dan hasilnya laptop dan pesbok menjahanamkn hidup gua..so untuk langkah berjaga-jaga gua perlu berpisah dengan laptop gua yang penuh dengan game,movie dan pesbok tersayang.....waaahhhhhhhh!!!!!!!gua perlu cari awek untuk isi kekosogan 2 hahahaah(ok kali nie gua gurau hahaha)..........

ok kali nie gua nak cerita satu kisah base on the true story dan betul2 membuat gua termenung panjang memikirkan nyer hahahahh.......begini kisahnya......


kisah ini bermula disuatu tempat di waktu petang ketika itu burung2 terbang riang menari ada yang bekerja,dan ada yang bersuka ria disitu la kisah nie bermula.......

Ali : mat malam minggu nie xd projek best ker?mane tau ada gurlz2 montok yang boleh di buat geli2   hahahahah.......

Mat : eh lu nak ker?gua ada stok baek punyer...gua dah pakai tapi kalau lu nak gua boleh bagi nombor fon dia...name dia lia...

Ali :  yer ker?cantik la bro!!!gua sayang lu lebih la....

tanpa berlingah ali megmbil nombor telefon  lia dan bermula la adegan usha megusha sehingga la mereka setuju untuk berjumpa pada malam minggu ini....nak dijadikan cerita malam 2 ali bawak lia keliling town berbekalkan proton saga yag dipinjam dari ayah dia....malam 2 malam mereka berdua ..lagak mereka tidak ubah seperti suami isteri...tidak sedikit pun takut bergelumang dosa....selepas malam itu mereka sering berjumpa untuk memuaskan nafsu masing2...malangnya lia mendapat tahu yang dia hamil...mereka bersetuju untuk menggugurkan kandungan itu.....tetapi malang bagi lia kesan proses pengguguran itu membuatkannya megalami kesakit yang teramat sangat....melihat keadaan lia yang tenat ayah dan ibunya pergi kehospital disana segala rahsia yang disimpan terbongkar ahkirnya..lia telah menceritakan semua kepada ayah dan ibunya....dengan perasaan marah ayah lia pergi berjumpa ali dan memaksa megahwini anaknya.....ali teperangkap dan terpaksa kini baru dia meyesal akan kesilapannya....yang pasti bakal isterinya sudah ditiduri oleh lelaki laen iaitu kawan baeknya sendri....


ok mungkin cerita yang gua karang nie membosankan tapi gua nak lu orang fikir sejenak ape yang cuba gua sampaikan gua ad terbace petikan surah AN-NUR ayat 26 iaitu..wanita yang buruk itu untuk lelaki yang buruk sedangkan wanita yang baek adalah untuk lelaki yang baek....buka mata hati lu orang dan sedarlah hidup begitu singkat umpama lahir diazankan dan mati di sembahyangkan lihat betapa singkatnya masa antara azan dan sembahyang 2.....lu orang fikir la.....



p/s:cantik bintang malam ni...

Monday, February 21, 2011

perempuan selalu curang....


assalammualaikum...Kepada smua lelaki yang hensem lagi cool (macam gua) dan gedik gurlz sekalian..ok hari nie gua nak balas satu entry member gua tentang perempuan curang di sini....well kalau nak diikutkan lelaki dan perempuan mana yang lebih banyak yang curang?gua pn xtau tapi mari kita same2 lihat gejala yang kurang sehat nie dari terus menular yer...nape perlu "bang" lelaki jer bile kes curang belaku?kesian pada insan yg unik dan istemewa nie tau...cuba paham perasan dan hati seorg lelaki(euwwww welk....).ok gua ada bace sebuah artikel megenai curang nie dri seorng speaker,psychotherapist dan penulis iaitu puan mary jo...


puan mary jo

Cheating is destructive in any relationship. Men and women both cheat for varied reasons. Women seldom cheat for the physical reasons and almost always cheat due to emotional attachments. This makes sense as women are emotional beings. Most sex, as well as intimacy, happens in our minds long before it happens to us physically. We play all sorts of “scenarios” in our head of how making love to this person would be, and we entertain words we want to hear as well. Women look for different types of people to cheat with than men do.
tengok bukan gua yang reka petikan nie ianya ditulis oleh seorang PEREMPUAN ok!!!baru gua tahu yang perempuan nie hebat berimaginasi rupenyer hahahahah...bile becerita pasal curang nie gua rase sensetif kot untuk di hujahkan..biasa la semua orang ada pendapat masing2kan...so gua pun malas la nak komen lebih2..bagi perempuan semua nie propaganda lelaki untuk tutup kelemahan sendiri hahahah what?suck!!!buat pegatahuan korang semua,kami lelaki nie ada seribu satu kerja perlu difikirkan dari pada buat keje xberfaedah 2...camon gurlz lu orang lebih paham kaum sendirikan jagan terlampau hipokrit menunding jari semata2 kpada lelaki...

 ok gua tau kompom lepas nie smua pompan akan rase nak sepak2 muke gua dengan kelajuan cahayakan hahahh..gua xkesah sebab gua pedulik ape dengan perasaan lu orang hahah...orang bercinta lu nak bercinta tapi xtau macam mana nak setia...sebenarnya lelaki perempuan same jer...xada bezanya..cuma yang bezanya cara dan situasinya yang berbeza..dalam sesebuah perhubugan kepercayaan dan kesetian amat penting itulah akar bagi kebahagian...so tanamkan sifat pecaya pada pasagan masing2...

wanita itu terbit daripada rusuk lelaki, bukan dekat kepala untuk dijunjungi, bukan dekat bahu untuk membebani, bukan dekat lengan untuk dijulangi, bukan dekat jari untuk disakiti, bukan dekat pinggul untuk dihenyaki, bukan dekat lutut untuk ditindihi, bukan dekat kaki untuk ditunggangi, tetapi dekat pelusuk hati untuk dimulia, disayangi dan dicintai.
 

Saturday, February 19, 2011

fuck velentine day



Dah lama gua tak bermanje2 dengan blog gua so hari nie gua luangkan la masa sekejap tok menulis nie...well gua nk bermanje2 dengan awek tercinta gua belum berpunyer bese la gua masih teruna hahahah.....so lu orang tengok tajuk pun lu orang dah tau ape yang cube gua citekan well gua rse gua belum terlambat lagi nk cite isu nikan...Ermm...14 febuari..ada ape dengan tarikh nie?gua xpayah cerita pun lu orang dah taukan bukan orang dewasa jer,remaja,kanak2 malah orang tua dah set kat pale hotak dorang 14 febuari nie hari memperigati kekasih...WHAT!!!!FUCK!!! ape punyer sempit la pemikiran orang kite ni sekarang????..

kenapa tanggal 14 februari mesti dikaitkan dengan hari memperingati kekasih?tah mane gua tahu lu orang yang sambut bukan gua..bagi gua hari velentine ni haram sebab para ulamak malaysia dah keluarkan fatwa berkaitan hal nie xpcaya?klik di sini..masalah sekarang yang gua xpaham kebayakan smuanya dah tahu hal nie tapi masih wat bodo jer kan...bagi mat2 hidung belang alasan diaorang senang jer "relax la brader gua xikot pn macam mat saleh 2 gua cume nk hargai awek gua jer dek"tapi bagi gua bile datangnya musim megawan nie,,opsss!!sory gua tersasul hahahah...bile tiba musim velentine nie dah tentu la tokey2 hotel murah dan kedai seven 11 yang untung hahah mane taknyer berapa ramai orang sewa bilik dan beli kondom...semua sold out beb...


Ok gua nk tye la 2 all minah2 gedik yang ada nie..nape perlu tunggu hari velentine ni baru pakwe lu nk hargai lu?knape perlu hari ini yang harus ada bunga,coklat teddy bear,mangkuk tingkat,periok belanga segala....jangan sempitkan fikiran lu dengan  ungkapan hari kekasih...sedih gua tengok pagi2 buka tv berita penagkapan remaja2 di hotel2....yang buat gua lagi sedih perayaan yang bukan disambut oleh orang islam tapi org melayu yang bayak kene tangkap hahaaha...perlu ke luahkan perasaan cinta,kasih dan sayang 2 sampai ke bilik?lu fikir la sendiri..berapa ramai dikalagan lu orang yang megigati maulidur rasul dari pada hari kekasih?kurangkan..

Cuba kita lihat tokoh sanjugan kita nabi Muhammad SAW....betapa sucinya cinta baginda pada siti khadijah
Saat menikah, Khadijah radhiyallahu ‘anha berusia 40 tahun sementara Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam berusia 25 tahun. Saat itu ia merupakan wanita yang paling terpandang, cantik dan sekaligus kaya. Ia menikah dengan Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam tak lain karena mulianya sifat beliau, karena tingginya kecerdasan dan indahnya kejujuran beliau. Padahal saat itu sudah banyak para pemuka dan pemimpin kaum yang hendak menikahinya.Ia adalah wanita terbaik sepanjang masa. Ia selalu memberi semangat dan keleluasaan pada Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam untuk mencari kebenaran. Ia sendiri yang menyiapkan bekal untuk Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam saat beliau menyendiri dan beribadah di gua Hira..lihat betapa indahnya cinta yang disulami dengan rasa kasih sayang yang suci...


Bagi gua setiap hari adalah hari kekasih...xperlu ad hari untuk lu sanjung wanita sebab wanita memang harus disanjungi dan dilindugi(tibe2 teringat mak gua pulak)walaupun wanita nie satu spesis yang rumit dan kadang kala meyusahkan tapi bagi gua unik dan pelik 2 lah yang membuatkan dorang istemewa..(jiwang plak mati member2 gua bace nie harus kne kutuk gua nie)....

Cinta tak pernah meminta untuk menanti.
Ia mengambil kesempatan atau mempersilakan.
Ia adalah keberanian, atau pengorbanan.


Tuesday, February 8, 2011

remaja

bosan gile gua xtau nak buat ape,nak buat asgmnt malas hahahahahah...xpe sebelum gua buat semua keje2 gua,gua nk membebel dulu kat sini.....nak tunaikan pemintaan member gua  dia nk bace blog gua....semalam gua layan cite aku masih dara...gua tengok cite 2 gua teringat kisah2 lame hahahaaah.........memang realiti ape yang cube dia kupas dalam cite 2 gua ske tengok hahaha....cantik gak raja farah pakai tudung (mungkin sebab dia belakon jer kot hahahah)....gua ingat g mase zaman sekolah tajuk keruntuhan akhlak nie la jadi topik utama dalam paper final  bahasa melayu suck!!!! gile kompom cikgu nie dah xada idea nk wat soalan barukan hahahah.......

ala isu nie sebenar nyer dah lame dah jadi isu panas yang bezanya remaja sekarang mungkin lebih xtream kot hahaah....mane xnya dadah,ganja,perempuan,ponteng sekolah,mabuk semua jadi makanan dorang sekarang. so gua nak story cikit la pasal keruntuhan akhlak di kalagan remaja kita....menurut kamus dewan edisi ketiga keruntuhan bermaksud kejatuhan atau kerosankan dan akhlak memberi maksud budi pekerti,kelakuan,tingkah laku manusia sama ada baik atau jahat.....

gua pelik gak kadang2 tgk awek2 melayu berkepit degan pakwe dorang,,agak xrimas ker?bodo jer perlu ker 2 semua?atas dasar nama couple 2 bukan lesen la lu  orang nak berkepit macam 2....peh malu sial klu mak bapak lu kat kampung tau ape lu orang buat malu beb diaorang...tegok betapa rendahnya martabat perempuan melayu.....member gua penah cakap "ala bukan susah sangat lu nak pakai perempuan melayu nie klu lu mintak dia memang xbagi tp lu bawak dia kua balik lewat so dia xleh masuk rumahkan lu bawak balik la rumah lu...so  kompom malam 2 lu dapat makan ayam daging beb"ok gua xpernah wat bende nie saje jer nk bagi lu orang buka mata tegok sendri  peragai budak2 kite sekarang...... bile dah macam 2 ramai gak la jadi pelakon video 3gp hasil pegaulan bebas......ini ker bangsa pelapis akan datang?gua rase mau hancur malaysia nie kakakaak.......

masa gua lepak kat kantin tempat belaja gua...gua terpandang sorang awek cun...memang cun la bisa meruntun jiwa dan nurani para jejaka yang memandangnyer(poyo giler)tp gua pandang jer xd mase gua nk tegur2 laen la klu dia yang tegur gua heheheeh.......cantik bertudung litup mmg teste gua la...tapi yang xcantiknya bile gua jumpe kat luar dia xpakai tudung pun gua xkesah la sebab dia punya alasan sendri sebab ape xbertudung tapi yang gua xsuka rambut dia berkaler plk......ish!!adik perempuan gua penah tanye klu dia kalerkan rambut cantik x?gua senyum dengan cool n macho gua tanya dia tiap bulan ko datang haid x?mesti la datang jawab adik gua.....so klu datang haid ko ne wat p?msti la mandi wajib.....agak2 ko la kan dengan rambut bekaler 2 sah x mandi wajib ko?.....dia diam.....lu orang bayangkan la klu mandi wajib pn xditerima macam mane amal ibadat lu nk diterima?so  fikir2kan la.....

hahahahah penat gua nk taip panjang2 nie cukup la tulis cikit bagi lu orang baca sebab bagi bayak2 pn bukan masuk kat kepala pn hahahaha.......yang penting kesedaran pada diri lu orang....macam mane teruk pn lu orang dulu yang penting diri lu orang sekarang...renung2kan dan selamat beramal(copy ayat prof izzy haji ali..betul ker gua eja nie hahahah lantak la......)

Dari Ibn Abbas r.a dari Rasulullah SAW yang meriwayatkan hadis ini daripada Tuhannya Tabaraka Wa Ta’ala, katanya : ” Sesungguhnya Allah telah menetapkan yang baik dan yang jahat, dan telah menerangkan keduanya itu. Maka barangsiapa yang bercita kepada kebaikan, kemudian ia tidak mengerjakannya – Allah akan mencatit disisinya satu hasanah yang sempurna. Dan jika ia melaksanakan, nescaya Allah akan mencatitkan di sisi-Nya sepuluh hasanah hingga tujuh ratus kali lipat ganda dan hingga sampai beberapa kali ganda banyaknya. Dan jika ia bercita-cita mengerjakan sesuatu kejahatan kemudian tidak dilakukannya, Allah akan mencatitkan di sisi-Nya satu hasanah yang sempurna. Jika ia meneruskan cita-citanya yang jahat itu dan melakukannya, Allah akan mencatitkan baginya satu kejahatan sahaja. ~ Riwayat Bukhari dan Muslim

Saturday, February 5, 2011

cantik


CANTIK.......ape yg trlintas kt kple lu org bile dgr ayt nie?kompom kt otk lu org akan trfikir paras rupakn.....gua dh tau dh jwpnye tp gua ttp nk tye heheheeh.......byk definasi cantik yg sering gua dgr mgikut individu itu sndri atau pn dri kamus dewan edisi terbaru edaran dewan pustaka dan bahasa...........sebenarnya gua xnk pn kupas isu nie tapi ad sorang kawan perempuan gua bgtau "ak nie xcantik so xd laki ske"gua pn tergamam jap..ape kjadahnyer bg tau yg dia xcntik kt gua?mcm la gua nie mekap artis blh contg mke dia jd lawa hahahahah.....ad gua kesah ker lu xd pakwe?gua dgn mahco tye blk dia knpe lu ckp lu xcntik?dia senyap n xtau nape dia ckp mcm 2.....ha tgk sbb 2 gua ckp yg pmpn nie bodo haahaaah........ckp tp xpk pnjang sengal.......


komen adam
Well, 2 kn fitrah mnusia. Mnusia ske kt bnde yg cntk. Klau pompuan pon msti nk yg ensem gak. Jd xleh nk slh kn laki knp plih yg cntk..huhu

 komen hawa

sebab apa lelaki suka perempuan cun?
utk kelihatan hebat n mantap
sebab diri sendiri x kacak
sebab diri sendiri muflis.. huhu..

gua salu lpk2 town dgn mber2 gua so rmai la gurlz gedik mencari pasagan hahahah...mber gua ckp"peh awek cun siot tgk free hair,kating kerengga,kopek beso(18sx) mmg test gua la kompom mak gua stju jadi menantu dia"bapak la dia bute k ape mcm 2 dia nk jdkan makwe ishhh....gua dh makin pelik dgn test laki malaysia ni..
gua sbnrnye xtau ape sbnrnya maksd cantik 2 n ape yg org laki nie tgk kt seorg pmpn.......sbb bile laki mlht ad 2 tafsiran bg gua 1 sbb suka n tertrik dan 2 sbb nafsu so tok pmpn kt lua sane lu hati2 la sblm kne baham hahaah...ok kte tgk nape pmpn nie ske mrndah dri mgkin sbb dia xykin dgn dri sendri n pmalu.bkn maksd gua prmpuan harus ilang rse malu tp pmpn kne yakin pd dri sndri....sbgai contoh nape laki sng dapt awek cun gile kdg2 gua tgk pn gua xleh time(heheheeh jelez)..tau sbb ape?sbb dorg mulut manis dan pandai ambik hati perempuan...tgk..bijak x kaum laki nie hehehehe.......

bagi gua xd definasi bagi cantik smua 2 bullshit!! wt per lu kejar cntik?cantik hanya la pd perkataan atau pn skadar ungkapan....lu kejar cantik?ianya akan pudar.....gua mmg pelik knpe laki ske prmpuan cantik trmsk pmpn pn tkt bile mke berjerawat n xcntik tp pernah x lu org terfikir  iman lu org makin bertmbah atau bekurang?jarang sekalikan!!!,,,,mke yang cantik,pipi yang gebu,idung yang mancung,kulit yang putih smua 2 akan hilang mgikut usia tp budi bicara,lemah lembut,baek hati,sopan santun dan seyuman itu yang akan kekal sampai lu mati....so kaum hawa lu org jagan risau pasal kecantikan lu org sbb laki yg baek jer akn nampk kcntikan sbnr yg ad dlm dri lu org k dan lagi satu sebenarnya berhijab lbih mbuatkn kaum hawa nampk ayu dan menawan =)....